Heeft uw bank de deuren gesloten? KBO-PCOB heeft meldpunt
Steeds meer banken sluiten de deuren. En dat stelt ouderen voor moeilijkheden, zegt seniorenorganisatie KBO-PCOB. Om in kaart te brengen hoeveel sluitingen er in de afgelopen tijd zijn geweest, lanceert KBO-PCOB het ‘Meldpunt Bank Dicht!’.
Sluiting door corona
Waar er eerst in zowat ieder dorp en elke buurt in de stad nog een vestiging van een bank was, worden er nu steeds meer filialen gesloten. En de coronacrisis lijkt deze trend te versnellen: een tijdelijke sluiting vanwege het virus wordt een blijvende sluiting. Seniorenorganisatie KBO-PCOB krijgt van leden steeds meer klachten en vragen hierover.
Minder contact geld
Veel bankvestigingen sluiten, omdat contant geld minder wordt gebruikt en bankzaken vaak online geregeld worden. Volgens KCO-PCOB is er echter een grote groep ouderen die niet met internetbankieren overweg kan. “Daarvoor moet een alternatief beschikbaar blijven.”
Gaat uw bank dicht?
Ouderen kunnen via het meldpunt laten weten waar en wanneer het bankfiliaal in hun woonplaats is gesloten. En of er een alternatief voor in de plaats is gekomen. Zo kan er voor de sluiting van een bankfiliaal, een loket in een plaatselijke winkel in de plaats komen. KCO-PCOB juicht dit toe: “Banken zijn hier al mee bezig, maar wat ons betreft moet dit klaar zijn voordat een filiaal de deuren sluit.”
Doe een melding
Via KBO-PCOB.nl/bankdicht en 030-3 400 600 kunnen mensen hun meldingen doen. Ook kunt u daar kwijt of de geboden oplossingen – zoals internetbankieren – voor u een geschikt alternatief is.
Dorpen lopen leeg en zorg verdwijnt, wie redt de krimpregio’s?