COLUMN: Elles verbaast zich over de aanbiedingen op beurzen
Elles verbaast zich over de aanbiedingen op beurzen. Magneetsieraden die straling tegengaan en hars uit een wonderboom voor een betere gezondhied. Het doet Elles de wenkbrauwen fronsen. Worden deze verkopers wel gescreend op betrouwbaarheid?
Merkwaardige aanbiedingen
“Heeft u een tijdbom in uw buik? Wilt u een aneurysma – een gescheurd bloedvat – voorkomen? Laat het checken met een AAAquickscan! Greek Superfood, gemaakt van hars uit een wonderboom, zorgt voor een betere gezondheid. Nieuwe, extra sterke natuurlijke slaapdrankjes, een middel om verstopte bloedvaten weer schoon te vegen, of koop een sieraad met magneten tegen stralingen, ook goed voor lijf en leden. Het zijn enkele aanbiedingen die dit jaar te vinden waren op de 50PlusBeurs in de Jaarbeurs Utrecht.
Urnbootje en beleggen in Duitsland
Dit jaar bezocht door ruim 106.000 mensen. Er is veel, heel veel te vinden op deze beurs en ieder jaar lijkt er meer bij te komen. Naast de medische hulpmiddelen, elektrische fietsen, massageapparaten en installaties die hard water zacht maken, zijn er veel aanbiedingen die mij de wenkbrauwen doen fronsen. Een bedrijf biedt een techniek aan waarbij de overledene op een biologische manier kan worden opgebaard. Zo wordt de dierbare zo goed mogelijk geconserveerd. En het gaat de ontwikkeling van vervelende luchtjes tegen. Een urnbootje, onder de noemer ‘Een letterlijke laatste uitvaart’. U kunt ook financiële producten kopen op de 50PlusBeurs. Zo kunt u onder meer beleggen in Duits vastgoed. Hoe weet ik nou of dat betrouwbaar is? Bij veel producten en diensten geldt: vandaag aangeschaft met veel beurskorting!
Pijn in de buik
Met vlotte, vriendelijke babbels proberen allerlei mensen mij te overtuigen om snelle keuzes te maken. Maar wat zijn mijn rechten als ik achteraf toch niet zo blij ben? Veel stands hebben geen winkel en staan enkel op dit soort beurzen. Kortom, ik krijg af en toe een beetje pijn in m’n buik als ik de producten en diensten hier zie. Wie zijn eigenlijk de mensen die hier de stands bevolken? Screenen ze de verkopers op betrouwbaarheid of laten ze iedereen hier gewoon toe? Of is er een selectie?”