- Dit onderwerp bevat 5 reacties, 3 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 2 jaren geleden door .
Scooter Check voor mijn voordeur
Ik woon in Den Haag in de Regentessekwartier tegenover een fietsenvlonder vol fietsen in de avond zeker 15 fietsen of meer voor mijn voordeur!
Nu sinds gister er staat ook een scooter voor onze voordeur van het bedrijf Check. Ons huis heeft begane grond en onze fietsen worden binnen in de gang van het huis opgestald. In de ochtend is er een drama je huis uit te komen. Ik doe een vriendelijke oproep aan het eigenaar van het bedrijf Check om deze scooter te verwijderen van onze voordeur. Bedankt !
-
-
Max Paymeer dan een maand geleden
Hallo Medea. Ik krijg altijd balorige ideeën als ik zoiets lees zoals de fietssloten volspuiten met superlijm, alle banden leeg laten lopen of de zadels er af draaien, een aardappel in de uitlaat van de brommer drukken, een pot verf er overheen gieten maar ja… dat mag allemaal niet 🙂 !
Het is bijzonder onbeschoft om fietsen bij anderen / onbekenden voor de deur te zetten zonder toestemming. Nu is het trottoir voor uw huis van de gemeente (voor zover ik kan zien). Ik zou dan beginnen met een klacht, vergezeld van foto’s, daarheen te sturen. Daarnaast zal de gemeente toch wel een verordening hebben die iets zegt over het stallen van fietsen / brommers op het trottoir en/of openbare weg? Dan zou ik Check een mail sturen en hun sommeren de brommer te verwijderen voor tijdstip X. Lukt dat niet dan is aangifte doen misschien nog een optie? Zij belemmeren u vrije toegang tot uw woning.
Alle andere ideeën die nu bij mij opborrelen zijn strafbaar. Sterkte!
meer dan een maand geleden -
SuperBitch – scherp & hulpvaardig-meer dan een maand geleden
Medea,
Als de scooter op het openbare voetpad staat, mag die er staan.
Alleen als de toegang van uw woning helemaal ‘ontoegankelijk’ is geworden komt heel misschien handhaving.
Ik spreek helaas uit ervaring.meer dan een maand geleden-
Max Paymeer dan een maand geleden
Komop SuperBitch, je geeft anders nooit zo snel op. Misschien moet Medea de regels een beetje voor zich laten werken:
http://www.denhaag.nl/nl/in-de-stad/verkeer-en-vervoer/fietsen/parkeerregels-voor-fietsen.htm
Heel handig, in den Haag werken ze, of met krijtstreepjes, of met labels. Klik maar eens door naar “achtergelaten fietsen¨. Je kunt dus eens kijken wat voor (paarse) labels er gebruikt worden en die aan de fietsen hangen en/of alle fietsen voorzien van een krijtstreepje (op de band doorlopend op de straat). Daarna bel je direct de gemeente met de melding dat die fietsen er nu al lang (de termijn van het label / streepje) staan. Met een beetje mazzel zijn ze in een uurtje opgeruimd? Dus een geel label er op, bellen dat de fiets er al 4 dagen staat? Of paars label en melden dat hij er nu al een maand staat? Proberen waard toch? Ja, het mag niet maar is minder destructief als mijn eerdere ideeën zoals goedkope fietssloten bij de AC-tion kopen en ze allemaal aan elkaar vast maken. (nee… stoppen nu 😉
meer dan een maand geleden -
Alex van Kampenmeer dan een maand geleden
Volgens hun eigen “training” mag je de doorstroming niet belemmeren met het parkeren van de scooter.
meer dan een maand geleden
-
-
SuperBitch – scherp & hulpvaardig-meer dan een maand geleden
Kijk eens op infopolitie.nl.
Ga naar het forum.
Tik in zoekbalk ‘scooter parkeren’.Quote:
En als het een scooter van Felix of Check is, dan kan je contact opnemen met de klantenservice. De laatste bestuurder krijgt dan een vinkje achter zijn naam en 3 vinkjes is geloof ik einde account. Daarnaast wordt de scooter zo spoedig mogelijk weggehaald.
UnquoteQuote:
Heel theoretisch is het parkeren (plaatsen zegt de wet) naast het voetpad niet eens toegestaan. In het RVV 1990, artikel 27
UnquoteDaar vond ik trouwens ook deze reactie: “En wat te denken van zelfredzaamheid.
Doorgaans zijn de veroorzakers bekend in de straat. Spreek elkaar zelf aan.
Dit heeft in politieland prio 98 ofzo.”meer dan een maand geleden
-