- Dit onderwerp bevat 2 reacties, 3 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 5 jaren, 4 maanden geleden door .
jaarlijkse Huurverhoging
Sinds 2017 is er bij wet n inkomensafhankelijke huurverhoging.
Mijn vrouw en ik werken samen waardoor wij nu tov 2017 al 90 euro meer huur p/mnd betalen. Navraag leert dat de verhuurder de woning nooit meer verlaagd.
Dus als wij achteruit gaan in inkomen( werkeloos, arbeidsongeschikt, AOW, verlies 1 vd partners) je verplicht wordt om te verhuizen. Waarom is er dan ook niet bij wet geregeld dat als er huurverhoging is er ook huurverlaging plaats moet vinden, wel zo sociaal en eerlijk naar de mensen dacht ik zo.
BVD voor uw aandacht,
Groet Jos Muijs
-
-
vikinger53meer dan een maand geleden
Ik heb een huur bevriezing/verhoging aan gevraagd ,is door de WSN afgewezen.
Schande
Ik heb een AOW plus een klein pensioentje vanaf 5 juli 2019 en leef dan onder het sociaal minimum van 1485 euro’s per maand.meer dan een maand geleden -
FRATERmeer dan een maand geleden
Er bestaat een wettelijke regeling dat je bij een duidelijke vermindering van inkomen je een verzoek tot huurverlaging in kunt dienen bij de woningcooperatie. maar helaas is het niet zo dat je het recht wat je hébt ook altijd daadwerkelijk kríjgt.
Wettelijk heb je recht op verlaging, maar tegelijkertijd zijn de woningcooperaties vrij om daar wel of geen gehoor aan te geven; dus heb je weinig aan dat recht.Los daarvan is dat inkomensafhankelijke huurgedoe ook een lachertje.
Vooral voor de mensen met een minimaal inkomen.
de laagste schaal loopt tot een inkomen van € 40.000 per jaar.Dus iemand met slechts kleine 16.000 per jaar mag net zoveel huurverhoging krijgen als iemand met inkomen van zo’n 40.000 terwijl dat inkomen bijna twee en half keer zo hoog is.
meer dan een maand geleden
-