Aangemaakte reacties
-
-
Koningsmeer dan een maand geleden
Heeft u de notaris alléén gezien bij ondertekening van het testament? Dan heeft de notaris zich misschien niet aan alle voor hem geldende (beroeps-)regels gehouden. Een notaris moet bij de voorbereiding van het concept-testament tenminste één keer met u alleen hebben gesproken. De notaris moet er namelijk zeker van zijn dat uw wensen voor het testament door uzelf, zonder beïnvloeding door anderen zijn bepaald. Het lijkt er op dat uw wensen onder invloed van de erfrechtplanner zijn opgesteld. U kunt dat met de notaris bespreken en eventueel een klacht indienen. Als u overlijdt en de erfgenamen komen er achter dat de akte niet zorgvuldig is voorbereid, kan de akte door de rechter buiten werking worden gesteld.
meer dan een maand geleden -
Koningsmeer dan een maand geleden
Als de nalatenschapsplanner u heeft misleid, onder druk heeft gezet, veel hogere bedragen heeft gedeclareerd dan aangekondigd, kunt u naar Consuwijzer. U kunt uit herinnering opschrijven wat ongeveer de tekst van de brochure was en daarmee ook ‘Flits’ helpen. ‘Flits’ kan zijn/haar ervaringen opschrijven voor u. Als zo bewezen kan worden dat systematisch gebruik wordt gemaakt van verkooptechnieken die in strijd zijn met regelgeving, staat u sterker in een gesprek met het kantoor.
U kunt ook aankaarten of de financieel-economisch deskundigen van het kantoor zich mogen presenteren als erfrecht-experts die alle vragen kunnen beantwoorden “over erfrecht, testament, erfenis en volmacht”.
meer dan een maand geleden -
Koningsmeer dan een maand geleden
Eens – Jaarlijks een financieel overzicht maken is verstandig, zo zie je ook of het nog goed gaat. We doen het samen zodat degeen die ergens niet de ‘hoofdregelaar’ is, ook alles weet. Je moet nu nadenken hoe je dingen wilt regelen als je op de intensive care komt en hoe je het geregeld wilt hebben bij overlijden. Wij zijn bezig met een ordner voor de kinderen en zoeken deskundig advies.
Een echte deskundige vinden is niet makkelijk. We komen er achter dat hier niet echt wetten voor zijn, geen landelijke klachteninstantie. Het lijkt alsof iedereen zich deskundig financieel planner mag noemen, of nalatenschapsplanner, estate planner. We hadden kontakt met een erfrechtspecialist die geen enkele opleiding had gevolgd en met iemand die op de website schreef beëdigd te zijn maar dat niet was, wel beledigd dat we het navroegen. Ook worden er titels gebruikt waar niet zo heel veel achter zit, bv ‘Register Estate Planner / REP’. Je moet dan op de website van zo’n organisatie even doorklikken naar ‘opleiding’ of ‘lid worden’, dan zie je wat er feitelijk achter de presentatie zit. De ‘Specialisatieopleiding Estate Planning’ met foto’s van vijf professoren lijkt een universitaire leergang maar is een cursus van zes dagen zonder opleidingseisen, zonder examen.
Wel bijzonder voor een land als Nederland.
meer dan een maand geleden
-