Aangemaakte reacties
-
-
Miss Marplemeer dan een maand geleden
Een aantal jaren geleden maakte ik het volgende mee. Ik was in een winkel wat aan het rondkijken en daar was ook een mevrouw met twee kleine kinderen, eentje lag in de kinderwagen en de ander was ongeveer drie jaar oud. De moeder vroeg netjes aan de kassière of zij even van het toilet gebruik mocht maken want haar dochtertje had hoge nood. Dit werd geweigerd. Ook nadat er allerlei goede argumenten, om toch het gebruik van het toilet toe te staan al is het dan maar voor één keer, de kassière bij wijze van spreken om de oren vlogen, bleef zij weigeren. Als reden hiervan gaf ze aan dat het toilet alleen voor het personeel was en niet voor klanten. En een uitzondering maken voor een driejarig meisje met hoge nood deed ze niet. Ik kreeg medelijden met de kleine meid en haar moeder. En toen ik vroeg aan de kassière wat ze zou doen als die kleine meid het niet meer op kon houden, haalde ze haar schouders op. En toen ik daarop reageerde door op te merken dat het klantvriendelijk zou zijn een uitzondering te maken voor die kleine meid, bleef ze bij haar standpunt dat het toilet alleen voor het personeel is.
Toch kan er ook een goede reden zijn om het gebruik van het toilet te weigeren. Een aantal jaren geleden was het bij een plaatselijke supermarkt gewoon om klanten met hoge nood toe te staan gebruik van het toilet te maken. Helaas zijn er altijd weer mensen die dit voor anderen verpesten doordat ze na gebruik het toilet gewoon erg smerig achterlieten. Het winkelpersoneel mocht de smeerbende schoonmaken. Nadat dit diverse malen had plaatsgevonden is men ermee gestopt. En dat kan ik goed begrijpen.
In Duitsland is in bijna iedere supermarkt een klantentoillet, in de grotere supermarkten zoals Kaufland zelfs meerdere voor dames en heren. Het lijkt mij een goed idee als dat in Nederland ook zou worden gerealiseerd. Men zou net zoals bij de Hema personeel kunnen aanstellen die de toiletten schoon houdt en dit aan de klant door berekenen door een bedrag van bijvoorbeeld vijftig cent te vragen.
Zo voorkom je dat de toiletten erg vies worden en een klein meisje haar hoge nood niet meer op kan houden.meer dan een maand geleden -
Miss Marplemeer dan een maand geleden
Beste Wrapje,
Het is erg vervelend wanneer je min of meer voor je werk afhankelijk bent van je e-bike en je er niet gebruik van kunt maken vanwege een mankement. Iedereen kan dat begrijpen, dus ook de mensen van Amslod en Stella.
De reclames spiegelen altijd het ideale plaatje. Men wil verkopen en om de klant zover te krijgen dat deze juist die Amslod/Stella fiets gaat kopen haalt men alles uit de kast. Bij aankoop zullen ze ongetwijfeld beloofd hebben dat het met de garantie wel goed zit. Als u van te voren had geweten dat u twee maanden op een monteur moet wachten had u waarschijnlijk nog wel eens nagedacht. Wat ik overigens vreemd vind is dat de monteur niet kwam en dat u zelf moest bellen met het bedrijf om er achter te komen dat de monteur gewoon niet zou komen of ziek was. Een normaal fatsoenlijk bedrijf zou zelf contact met u hebben opgenomen om u te laten weten dat de monteur ziek is.
Eerlijk gezegd denk ik dat de toegezegde monteur niet meer was dan een ‘zoethoudertje’! Wat ik zou doen in uw situatie is nog een keer contact, zowel telefonisch als per mail, met het bedrijf opnemen en de situatie nogmaals goed duidelijk maken; dat u vanwege uw werk afhankelijk bent van de e-bike en geen reserve fiets voor handen heeft. Kortom u heeft vanwege uw garantie recht op een zo snel mogelijke reparatie! En als men volhoud dat dit twee maanden gaat duren kunt u aangeven dat u de fiets bij een plaatselijke fietsenmaker ter reparatie aanbiedt en dat u de rekening naar Amslod/Stella stuurt. Mocht dit niets opleveren dan is er altijd nog de mogelijkheid om Kassa, Radar of De Rijdende Rechter in te schakelen.
meer dan een maand geleden -
Miss Marplemeer dan een maand geleden
Doordat men de app download krijgt de betreffende supermarkt uw gegevens en dát is nu juist wat de supermarkt wil! Om de klant zo ver te krijgen ‘lokt’ de supermarkt de klant door middel van ‘leuke aanbiedingen’ als men de app download. De reden hiervan is om reclame te maken en die reclame krijg je dan veelvuldig op je smartphone. Ik zie de app dan ook als een soort ‘deal’; de supermarkt de gegevens van de klant en de klant krijgt een meloen vijftig cent goedkoper! Geloof me, voor niets gaat de zon op! Als je dat leuk vindt, prima! Maar als je dat vervelend vindt, moet je dat gewoon niet doen! Zelf kies ik er ook niet voor want ik wil niet dat supermarken mijn gegevens hebben om hun reclames te lozen. Geef mij maar de gewone folders.
Wat de bonuskaart en bonusaanbiedingen bij AH betreft; deze is wel voor iedereen toegankelijk als je geen bonuskaart hebt dan scant de kassière een bonuskaart die ze bij de kassa heeft liggen en dan heeft de klant alsnog de korting van de bonusaanbieding. Dat is tenminste mijn ervaring bij AH.meer dan een maand geleden -
Miss Marplemeer dan een maand geleden
Het is inderdaad te belachelijk voor woorden! Blijkbaar mag een roetfilter alleen door de fabriek gemonteerd worden, alsof een robot dat beter kan dan een goede monteur van vlees en bloed! Maar gaat het niet altijd zo in dit land? Zoals altijd is de kleine man inderdaad de dupe!
meer dan een maand geleden -
Miss Marplemeer dan een maand geleden
Bijna alles wordt online gedaan en daardoor neemt de oplichterij online ook toe. Wat is er mis met gezellig stad in gaan en lekker shoppen? Of iemand als een persoon van echt vlees en bloed leren kennen in plaats van een digitale kennismaking waarbij je van alles wijsgemaakt kan worden? Hoe groter het gebruik van internet, hoe groter de toename van oplichterij. Mijn advies maak gebruik van internet indien noodzakelijk en wees zelfs dan voorzichtig en luister goed naar je intuïtie.
meer dan een maand geleden -
Miss Marplemeer dan een maand geleden
Als ik dit zo lees dan heeft u bij een Amerikaanse ‘Ali Express’ kleding gekocht waarvan het een niet paste en het ander totaal niet was wat het zou moeten zijn. Ten eerste zou ik hier lering uit trekken door in de toekomst geen bestellingen meer bij Hybabe en July Chic te doen.
Maar de kledingstukken waren niet goed dus u heeft ze keurig geretourneerd. Daarop mag u teruggave van het aankoopbedrag verwachten, lijkt mij.
Mocht dit een soort ‘Ali -Express’ winkel zijn dan is er waarschijnlijk de mogelijkheid deze twee zaken ‘aan te kaarten’ via een ‘dispute’ U gaat dan als het ware in discussie met de verkoper en als jullie er niet uitkomen dan grijpt ‘de grote baas’ in. Zo hebben wij eens het aankoopbedrag teruggekregen van een tas waarvoor wij, net als u, 21 euro douanekosten hebben betaald en die wij zwaar beschadigd hebben ontvangen. Het bedrag kwam wel achter de ‘hel-deuren’ vandaan maar we hebben het wel teruggekregen. Als ik u was dan zou ik op de sites van de winkels eens kijken of de mogelijkheid van ‘een dispute á la Ali-Express’ aanwezig is. Zo niet dan zou ik contact zoeken met de klantenservice van July Chic en Hybabe en ze desnoods elke dag een mail of meerdere sturen totdat ze reageren. Volhouden dat u het aankoopbedrag terug wilt en niet toehappen op ‘mooie voorstellen zoals korting of iets dergelijks,’ u wilt uw aankoopbedrag terug en niets anders! Het zal misschien wat tijd kosten maar onthoud dit; ‘De aanhouder wint.’ Willen ze nergens van weten dan kunt u altijd nog ‘fijntjes’ laten weten dat u erg goed bent in het schrijven van reviews en dat u daarnaast goed bent in het maken van reclame.meer dan een maand geleden -
Miss Marplemeer dan een maand geleden
Tjongejonge, wat een verhaal. Jullie hebben gewoon een horrorvakantie gehad. Ik vind het dan ook terecht dat jullie dit niet accepteren. Dat iets wel eens wat anders kan lopen dan gepland, kan gebeuren en soms moet je wel eens wat water bij de wijn doen. Maar in jullie geval het verzoek van drie kamers naast elkaar in verband met medische redenen vind ik een redelijke vraag. Het zwembad dichtbij is handig en daar kun je om vragen ,maar niet eisen. En als dat niet lukt dan vind ik dat niet iets om je druk over te maken. Als men drie naast elkaar gelegen kamers bij Corendon heeft toegezegd dan mag u er van uitgaan dat u dit krijgt. Het gedrag van de reisleider en personeel dat zich vervelend gedraagt is schandalig. Tien procent als compensatie is belachelijk.Ik zou het hier dan ook niet bij laten zitten en er werk van maken.
meer dan een maand geleden -
Miss Marplemeer dan een maand geleden
Misschien heeft u iets aan deze tip. Misschien heeft u een vriendin of kennis die wol en breinaalden of iets anders op het gebied van handwerken nodig heeft. U zou dan kunnen vragen of zij deze aankoop met uw tegoedbon zou willen doen en zij geeft u dan 36 euro.
meer dan een maand geleden -
Miss Marplemeer dan een maand geleden
Laat ik beginnen te zeggen dat dit een winkelbeleid is waar mijn stekels van overeind gaan staan. Volgens mij is dit geen algemene regel maar zijn winkeliers gewoon vrij om te kiezen voor teruggave in geld of een tegoedbon maar zeker weten doe ik dit niet. Wat ik wel zeker weet is dat de Zeeman in een geval zoals u gewoon het bedrag van de overgebleven bollen wol terug geeft en daar staat geen termijn voor. Dus als u na vele maanden of zelfs een jaar uw overgebleven bollen wol, keurig met de wikkel er om met de aankoopbon, terug brengt bij de Zeeman dan krijgt u het aankoopbedrag terug. En zo hoort het ook! Het beleid van Astrid’s Wolwinkel en andere winkels die de tegoedbon hanteren is niet klantvriendelijk! Door middel van de tegoedbon wordt de klant verplicht het bedrag, in uw geval dus 36 euro, in de bewuste winkel te besteden. De winkel heeft zo natuurlijk de zekerheid van inkomsten, immers u koopt dan opnieuw bij haar. Aan de andere kant wordt u gedwongen 36 euro uit te geven aan artikelen die u niet nodig heeft. Het komt er op neer dat het uw geld is maar dat u niet vrij bent het te besteden zoals en waar u wilt. Daar van uitgaande kan ik me bijna niet voorstellen dat de ’tegoedbon’ door de consumentenbond is goed gekeurd. U zou daar eens naar kunnen informeren bij de consumentenbond. Mocht het zo zijn dat de winkelierster in haar recht staat dan kunt u helaas niets doen dan er lering uit te trekken door de volgende keer, voor een aankoop, aan de winkelier te vragen of je bij het retourneren van artikelen je geld terugkrijgt of een tegoedbon. En de volgende keer de bollen wol en breinaalden gewoon bij de Zeeman of Wibra halen en de aankoopbon goed bewaren!
meer dan een maand geleden -
Miss Marplemeer dan een maand geleden
Het lijkt mij toe alsof Post.nl het probleem van zich afschuift door het melden ervan bij de verzender neer te leggen. Tenzij de verzender erg meeleeft met de geadresseerde zal het hem een biet zijn waar het poststuk is. Immers hij heeft het op de post gedaan en daarmee gedaan wat hij moest doen. Maar de geadresseerde zit met de gebakken peren en probeert verhaal te halen bij Post.nl die zich er met een ‘Jantje van Leiden’ afmaakt door het euvel bij de verzender neer te leggen. Zo ligt de oorzaak van een niet bezorgd poststuk nooit bij de Post.nl. Zelf heb ik een paar jaar geleden meegemaakt dat ik een cadeau uit Engeland kreeg toegestuurd. Toen er niets werd bezorgd en er een aantal weken voorbij waren heb ik Post.nl gebeld en daar kreeg ik hetzelfde antwoord. Dus heb ik aan de verzender uitgelegd wat er aan de hand was en die verzekerde mij dat het op de post was gedaan maar dat er een keuze was tussen een hoger en een lager verzendtarief. Volgens de man op het postkantoor kon je net zo goed voor het goedkope tarief gaan omdat dat prima was en het pakket binnen vijf werkdagen bij de ontvanger zou arriveren. Uiteindelijk is het goedgekomen en werd het cadeau, een mooi boek, alsnog bezorgd. Maar tussen verzenden en ontvangen zat wel een tijdspanne van zes tot acht weken. Wat er in die zes weken met zo’n poststuk gebeurt, Joost mag het weten. Een familielid had eens een of meerdere cd’s via internet in Amerika besteld. Er kwam maar niets en op een gegeven moment was hij het zelfs vergeten. Tot zijn grote verrassing werd de cd maanden later alsnog bezorgd. Misschien ligt zo’n pakket/poststuk een poos bij de douane? Of is het zo druk op zo’n postverzamelpunt dat men door de bomen het bos niet meer ziet en daardoor niet zorgvuldig meer werkt? In dat geval zou men meer personeel aan moeten nemen. Hoe dan ook zolang we de reden niet weten blijft het gissen maar vervelend is het wel vooral voor de ontvanger die niet eens een klacht mag indienen. Persoonlijk vind ik dat Post.nl haar beleid ten opzichte van niet bezorgde poststukken en pakketten moet veranderen en de ontvanger in staat moet stellen een klacht in te dienen en deze dan ook serieus moet nemen. Best Vugtenaartje, misschien heeft u net als mijn familielid en ik geluk en wordt uw pakket alsnog bezorgd.
meer dan een maand geleden -
Miss Marplemeer dan een maand geleden
Eerlijk gezegd vind ik het erg raar dat er in een dorp géén mogelijkheid om geld te pinnen is, geen kleinere supermarkt en geen openbaar vervoer. ‘ Deze voorzieningen zijn te duur om ze in een dorp te houden’, zegt men. Daarentegen kunnen deze voorzieningen in steden, vooral grote steden gemakkelijk uit. Immers in elke wijk is wel een supermarkt waar je kunt pinnen en pinautomaten zijn er ook te vinden en er rijdt een stadsbus en zelfs een tram. Zoek je een filiaal van een bekende winkelketen? In een grote stad heb je de keus uit meerdere filialen van dezelfde keten. Dit kan blijkbaar allemaal uit. Het verschil is wel erg groot qua voorzieningen heeft de grote stad alles en een gemiddeld dorp niets! Ik vind dat er in ieder dorp tenminste primaire voorzieningen moeten zijn. Men moet dan denken aan een kleinere tot middelgrote supermarkt, afhankelijk van het aantal inwoners van het dorp, een pin-automaat, een brievenbus en een goede verbinding met het openbaar vervoer. Dit lijkt me echt geen overbodige luxe maar een noodzaak. Wanneer banken, supermarkten ook klantvriendelijk willen zijn ten opzichte van de klanten die in dorpen wonen zouden ze filialen kunnen openen in deze dorpen door de handen in een te slaan. Je zou dan kunnen denken aan een winkelruimte met alles in-een naar het model ‘Kaufland’ die je in Duitsland veel ziet maar dan in een veel kleinere vorm daarvan. Wat betreft het openbaar vervoer daar zou de Overheid of Gemeente een positieve rol kunnen spelen door dit geheel of gedeeltelijk te financieren. Wat de brievenbus betreft lijkt het mij normaal wanneer er in elk dorp, gehucht een staat. Want als men steeds meer brievenbussen weghaalt zal het ‘brievenverkeer’ ook afnemen en dat betekent dat de postbode een uitstervend beroep zal zijn en er uiteindelijk alleen nog een bezorgdienst met pakketten van webshops rond zal rijden.
meer dan een maand geleden -
Miss Marplemeer dan een maand geleden
‘MEDION behoudt zich het recht voor een eventuele waardevermindering van het geretourneerde Product (op basis van een lineaire afschrijving over vijf jaar met restwaarde nul) op de aanschafprijs in aftrek te nemen.’ Dit staat duidelijk in de garantievoorwaarden. Ik ben bang dat u hier weinig aan kunt doen. Medion zal als argument aanvoeren dat u bij aankoop naar de garantievoorwaarden had moeten vragen. Wat ik wel een ontzettende slechte zaak vind is het feit dat u geen nieuwe wasmachine krijgt omdat deze niet voorradig zou zijn. Aan de andere kant is het bedrag van 260 euro nog niet zo gek voor een wasmachine van anderhalf jaar oud met een nieuwwaarde van 380 euro. De kortste klap is de 260 euro accepteren en of een goede tweedehands wasmachine met goede garantie er voor kopen. Of wat geld er op toeleggen en een nieuwe wasmachine kopen. Wel wil ik opmerken dat de manier waarop Medion is omgegaan met het sturen van een monteur nergens op lijkt. Men kan toch niet verwachten dat u lange tijd zonder wasmachine zit? En dat ze zich ervan af maken door te zeggen dat ze geen wasmachine op voorraad hebben staan slaat ook nergens op. Het overmaken van 260 euro is goedkoper dan het bezorgen van een wasmachine. Naar mijn mening zou het Medion sieren wanneer ze mede vanwege het door u geleden ongemak, desnoods uit coulance hun best zouden doen en u een nieuwe wasmachine zouden geven.
meer dan een maand geleden -
Miss Marplemeer dan een maand geleden
Misschien was het verstandiger geweest wanneer u de bank die op 4 December bij u werd bezorgd niet had geaccepteerd. Het was immers niet de bank die u had gekocht? Los daarvan vind ik dat ‘Woon-Square Amersfoort ernstig in gebreke blijft ten opzichte van uw klacht. Heeft u hen de gemaakte foto van het door ú uitgezochte bankstel laten zien? En heeft u de verkoopster die uw naam verkeerd heeft ingevuld er op aan kunnen spreken? Als ik u was zou ik zeker verdere stappen ondernemen tenzij Woon Square Amersfoort alsnog aanbiedt de gewenste bank bij u te bezorgen én hun excuus aanbiedt want dat laatste lijkt mij wel op z’n plaats. Blijven zij bij hun standpunt dan zou ik dit melden bij de consumentenbond en of er werk van maken via de Rijdende Rechter of De Belbus van Kassa. U staat sterker dan u denkt!
meer dan een maand geleden -
Miss Marplemeer dan een maand geleden
Wanneer je iets boven de twintig euro besteld moet je invoerkosten betalen, dat is een feit. Maar misschien is het een idee wanneer Ali Express er melding van maakt op hun site.
meer dan een maand geleden -
Miss Marplemeer dan een maand geleden
Beste Wlodek,
Vorige week stond er in dit forum ook een klacht over Amslod/Stella fietsen. Dit ging ook over de slechte service. Van een e-bike met een waarde van drieduizend euro mag je toch wel verwachten dat de accu langer mee gaat dan een jaar. U zou hulp kunnen zoeken bij de consumenten bond mocht dit niet helpen dan zou ik ‘De Belbus’ van het programma Kassa om hulp vragen.
meer dan een maand geleden
-