Registeren Inloggen

Aangemaakte reacties

Weergave van 14 reactie threads
    • avankempen
      meer dan een maand geleden

      Alles draait in Nederland de afgelopen 10 jaar om geld en bedrijfsleven. De menselijke maat en aandacht zijn overal volledig verdwenen terwijl die menselijke maat en aandacht (overal) juist nu zo hard nodig zijn. Zodra je als ouder wordende niet meer rendabel bent (geld opbrengt voor de staat) dan sta je ook volledig alleen en aan de kant. Maar goed, dat neemt niet weg dat je dan dus zelf je weg moet gaan zoeken voor je zorgen en problemen. Zo vind ik het ook niet normaal dat we straks zelf onze sneltesten moeten gaan kopen (en betalen) in de supermarkt terwijl we torenhoge bedragen moeten betalen voor onze zorgkosten. De gezondheidszorg is in mijn visie een verantwoordelijkheid en taak voor de overheid. Die testen kosten 5 Euro per stuk en de krap zittende gepensioneerde kunnen er soms nu al niet komen met het inkomen wat ze hebben. Dus daar heb je het weer, die geld heeft of nog in het arbeidsproces zit kan gezond blijven en die het met een karig pensioentje moet doen die moet maar zien hoe hij zich in deze pandemie moet beschermen.
      Laten we niet onderschatten dat er onder ouderen ook nog veel armoe is en dat er ook nog mensen zijn die de eindjes al lang niet meer aan elkaar kunnen knopen en dat doet pijn.

      meer dan een maand geleden
    • avankempen
      meer dan een maand geleden

      Heel goed Pebbles2.
      Je moet zelf inhoud geven aan het nieuwe normaal want het oude normaal zal waarschijnlijk nooit meer terugkomen. Ook ik richt mijn leven opnieuw in. Klagen, zeuren, steunen en kreunen help je niet verder. Zoek dingen op waarvan je weer kunt genieten in dit nieuwe normaal al heb ik alle begrip voor mensen die in omstandigheden verkeren waarvoor dit op dit moment moeilijk is, maar geniet van elk klein momentje en van de kleine dingen die er toe doen. Let wel goed op elkaar en help elkaar waar dat mogelijk is. Maak zeker geen tweedeling tussen jong en oud want iedereen voelt zijn eigen pijn het hardste en daarom moeten we begrip hebben voor elkaars situatie. Maar gaan zitten treuren is het slechtste medicijn wat je jezelf kunt geven. De draad toch maar weer oppakken en er zelf wat van maken al dan niet met hulp van anderen. We zijn er voor elkaar om elkaar door de problemen heen te helpen. De lente en zomer komen er aan dus hup, naar buiten en mensen ontmoeten. Genieten van de zon en alle bloemen die uit gaan komen. Een praatje is zo gemaakt maar ga ook niet tegen elkaar lopen klagen want daarmee help je elkaar alleen maar meer de eenzaamheid en de put in. Je bevestigd elkaar alleen maar en komt in de spiraal van :”O, wat zijn wij toch zielig”. Bovendien als je gaat klagen tegen mensen dan luisteren ze misschien 1 of 2 keer maar de 3e keer gaat men je ontwijken (iets wat je net niet wil want je wil je eenzaamheid aanpakken) want niemand zit op klaagzang te wachten. Blijf niet in je eentje in je stulpje zitten maar zoek de zon en de mensen zelf op. Het kost moeite dat weet ik maar voor het grootste deel moet je het toch zelf doen. Neem initiatief hoe moeilijk dat ook is want het leven gaat wel door en lok zelf je gelukkige momenten uit. Accepteer de situatie zoals die is en probeer er zelf wat beters van te maken!!!!! Zelf doen!!!!!

      meer dan een maand geleden
    • avankempen
      meer dan een maand geleden

      Zodra er een vaccin is zou ik die injectie wel willen hebben maar de angst bestaat of dit vaccin wel kan in combinatie met de vele medicijnen die ik gebruik en daar hoor je niemand over. Dat is best beangstigend.

      meer dan een maand geleden
    • avankempen
      meer dan een maand geleden

      Een aantal tips voor ouderen:
      “Integriteit is het goede doen terwijl niemand kijkt”
      Mijn werkervaring heeft me geleerd dat ouderen helpen niet altijd met de nodige integriteit gedaan wordt en er ook mensen zijn die van deze gelegenheid om ouderen te helpen misbruik maken. Ik wil mensen die het wel integer doen (want die zijn er gelukkig nog het meest) hiermee niet te kort doen. Maar het blijft voor ouderen wel altijd een kritisch moment met de vraag: “Aan wie kan ik mijn pinpasje en pincode in vertrouwen geven”.

      Daarnaast zal er in geval dat er een keertje geld gemist wordt ook altijd gekeken worden in de richting van hen die dat pinpasje en pincode in gebruik hebben gehad dus ook de goedbedoelde helper kan daardoor een smet op zich krijgen en als dit een familielid is kan dat de familiebanden behoorlijk ontwrichten. Ook als het een kennis of jarenlange goede vriendschapsband is kan dit behoorlijke schade in de relatie opleveren. Je legt door het uitlenen van pinpas en pincode nogal wat verantwoordelijkheid op diens schouders. Ook de goedbedoelde hulp in dit geval is dus even kwetsbaar als de oudere zelf.
      DOE ALTIJD AANGIFTE BIJ DE POLITIE ALS U DENKT DAT ER MET UW GELD GEKNOEID IS OF GELD GESTOLEN IS!!!!

      Senioren hebben vaak de neiging om zeer grote bedrag in huis te bewaren. Dit is ook wel logisch want ze zijn voor geldopnames afhankelijk van vervoer door iemand anders. Toch moet het voorkomen worden dat er grote bedragen thuis liggen. Dit alleen al om een inbraak of roofoverval te voorkomen of bij instellingen waar men (ook bij tijdelijke opname) is opgenomen om interne diefstallen te voorkomen. Mensen hebben namelijk al gauw door dat er grote bedragen thuis liggen.

      Ouderen die de afstand van huis naar de pinautomaat moeilijk zelf kunnen overbruggen hebben nog maar 1 optie. Aan vertrouwde familieleden, vrienden of kennissen vragen of zij voor hen willen gaan pinnen of boodschappen voor hen willen doen. Het gevolg daarvan is dat dit dan iemand moet zijn die men erg kan vertrouwen (ook familieleden) want men moet dan de pinpas en pincode aan een ander geven!!!!

      Het is zo verleidelijk maar doe het niet!!!
      Je geeft je portemonnee aan een familielid, nichtje, neefje, mantelzorger, huishoudelijke hulp, zorgverlener, buur, kennis, goede vriend of vriendin of wie dan ook die boodschappen voor je doen, maar ongemerkt sijpelt veel meer geld weg. Financiële uitbuiting kan iedereen overkomen die afhankelijk is van hulp of verzorgers.
      De beste tip is GEEF NOOIT JE PAS EN PINCODE AF!!!!!!
      Enkele tips voor de oudere en de pasgebruiker:
       Bouw zelf garanties in dat u nergens op aangekeken kunt worden.
       Zeg hoeveel geld u hebt gepind en laat bonnetjes zien van de pinautomaat als u hebt gepind en van uw aankopen.
       Hou duidelijk de geldzaken van de oudere en die van uzelf uit gescheiden en verreken nooit op 1 kassabon de boodschappen van de oudere en die van uzelf. Dit schept alleen maar verwarring en is ook nergens voor nodig. U kunt uw eigen inkopen zelf inkopen op uw eigen kassabon. Voorkom twijfelachtige handelingen!!!!
       Overleg bonnetjes van de boodschappen die u voor de ouderen hebt gekocht.
       Geeft wat u aan geld overhield terug aan de oudere.
       Geef na gebruik het pasje terug aan de oudere. Hou het niet zelf.
       Als u als familielid een hulpbehoevende van de familie helpt of gaat helpen, bespreek dit dan eerst met de andere familieleden. Zeg hoe u dit denkt te gaan doen. Maak daar afspraken over.
       Laat de familie weten wanneer u het pasje hebt gebruikt en waarvoor.
       Controleer in goed overleg en met toestemming van de oudere samen met een ander familielid wekelijks het geldverkeer van de oudere.
       Geef andere familieleden een inkijk wat u met het pasje hebt gedaan. Toon bonnetjes van de boodschappen en de pinautomaat.
       Laat slechts 1 persoon die oudere ondersteunen met dit soort zaken want als er meer dan 1 persoon geldzaken waarneemt weet je niet meer wie je aan moet kijken als er misbruik van het pasje of andere geldzaken wordt gemaakt.
       Voor iedereen die de helpende hand toesteekt: Bouw zoveel mogelijk voorwaarden voor familieleden van de oudere in dat uw handelingen met het pasje geen vraagtekens oproepen bij anderen.
       Communiceer binnen de familie goed en vaak (vergeet niet uw vader of moeder bij deze gesprekken te betrekken) over geldzaken van uw vader of moeder die hulpbehoevend is zodat er geen misverstanden over kunnen ontstaan. Maak goede afspraken en kijk steeds of de gemaakte afspraken worden nagekomen.
       Mocht een buitenstaander deze taak op zich nemen bespreek dan ook met deze buitenstaander welke afspraken u binnen de familie over het pasgebruik hebt gemaakt en dat u toeziet op het nakomen van de gemaakte afspraken.
       Laat je als ondersteuner nooit verleiden om van afspraken af te wijken en mocht het niet anders kunnen bespreek dit dan direct met de overige familieleden maar wijk zeker niet af van het feit dat slechts 1 persoon met het pasje omgaat.
       Mocht er een wissel plaatsvinden van het pasgebruik bespreek dit dan direct met de rest van de familie maar houd het bij 1 persoon.
       Probeer zolang het met de oudere nog kan om samen met hem of haar te gaan pinnen of samen boodschappen te gaan doen. Je kunt laten zien wat er wordt gedaan en hoe het wordt gedaan en bovendien haal je de oudere uit een isolementssituatie.
       Vergeet ook niet de bankafschriften zelf te controleren en te vergelijken met wat er met inkopen, pinnen en het pasje zelf is gedaan.
       Let ook op het feit of er overdreven boodschappen worden gedaan. Alle inkopen moeten afgestemd zijn op wat de hulpbehoevende verbruikt en niet op het verbruik van een heel huishouden. Men kan niet alleen het geld verduisteren maar ook de boodschappen zelf.
       Bij constatering van uitbuiting: doe dan altijd aangifte bij de politie en als u aangifte doet laat dit dan ook aan de pasgebruiker weten.
      Extra tips voor ouderen zelf;
       Geef nooit je pinpas af voor boodschappen.
       Doet iemand anders boodschappen voor je en heeft diegene toch een pinpas nodig? Open bij de bank een extra rekening en stort daar maandelijks een vast bedrag op voor de boodschappen, bijvoorbeeld €250. Dit bedrag kan ook via automatische incasso worden overgemaakt. De extra rekening heeft een eigen pasje. Aan het pasnummer is achteraf makkelijk te zien hoeveel geld de boodschaphulp gepind of afgerekend heeft. Desgewenst kan de bank dit ook zien.
       Sluit je aan bij clubjes. De huisarts of wijkverpleger weet wel waar je moet zijn. Wie meer mensen kent, is minder afhankelijk van die ene opdringerige hulpverlener met veel mooie praatjes.
       Herken de oplichter. Het begint met paaien, indoctrineren, vervolgens isoleren van de rest van de familie, en dan kaalplukken.
       Durf te praten
      Signalen van misbruik:
       Plotselinge of onverklaarbare geldopnames bij de bank.
       Onverklaarbaar tekort aan geld.
       Het ontstaan van schulden.
       Huurachterstand.
       Grote belangstelling voor geld
       of bezittingen van de oudere.
       Waardevolle spullen verdwijnen.
       Het weigeren van informatie over de financiële situatie.
      Overige tips:
       Laat in elk geval banken bij het plaatsen van pinautomaten rekening houden met de vergrijzing. Banken kunnen de service geven om bijvoorbeeld 1x per week instellingen bezoeken om ouderen in de gelegenheid te stellen geld op te halen. (overweeg als familie een limiet in te stellen afhankelijk van de geestelijke omstandigheden van uw ouder ook al besef ik mij dat dit een zeer kwetsbaar punt is).
       Zie als familie, vrienden of kennissen ter bescherming van ouderen toe op hoe ouderen met geld handelen. (ook bij het geld opbergen in de woning maar ook met betrekking tot het in huis hebben van sieraden).
       Tref regelingen voor ouderen dat wanneer men slachtoffer wordt van vermissingen van geld dat de schade nooit te groot kan zijn. Niet meer geld in huis nemen dan strikt noodzakelijk.
       Let er ok op dat men geen geld begint te verstoppen.
       Heb het er in de familie op tijd met elkaar over wanneer uw ouder zichtbaar bepaalde gelzaken zelf niet meer kan af handelen hoe het dan verder moet. Bespreek dit goed met de oudere voor zover dit nog mogelijk is en leg vooral goed uit welke risico’ s je daarmee voor hen wilt voorkomen. Men moet vooral niet het gevoel krijgen:” Ze zitten aan mijn geld”.
       Ben je bewust welke risico je loopt als je met de beste bedoelingen de pinpas en pincode van- en voor een oudere of zieke buur die zelf even geen boodschap kan doen of niet naar de pinautomaat kan. Ook een buren of vriendendienst bij ziekte wordt met de beste bedoelingen ook snel gegeven. Zo zijn wij gelukkig nog wel. Snel even behulpzaam zijn is ook een goede eigenschap. Maar ben je wel bewust van wat je doet.
       Verzorgingstehuizen of andere instellingen kunnen een bonnensysteem invoeren als ouderen iets in huis moeten betalen. De familie kan dan bonnen inkopen bij het tehuis en die aan de ouder geven zodat die geen contant geld in huis hoeven te hebben.
       In ziekenhuizen wordt vaak al geadviseerd niet teveel contant geld of pinpasjes of sieraden in het nachtkastje te hebben. Sommige instellingen hebben een kluisje op de kamer van betrokkene. Men wil voorkomen dat men door bezoekers, medepatiënten of medewerkers bestolen kan worden of op ander wijze kwijt raken.
       Als een oudere er op staat zelf te willen pinnen en er twijfels bestaan dat men niet goed met geld meer om kan gaan, ga dan als begeleiding mee. Doe dit ook om te voorkomen dat de oudere als ze het alleen ouden doen overvallen of beroofd kunnen worden. Leg dit dan ook goed uit dat u mee gaat om dit te voorkomen. Spreek bijvoorbeeld ook af dat u dit 1x per week zult doen.
       Als een oudere onder dezelfde omstandigheden als in het vorige punt zelf om boodschappen wil gaan ga dan als begeleiding mee.
       Hoe raar het dan ook moge lijken, geef de oudere een klein fluitje mee dat als hen op straat wat mocht overkomen dat men dan daarmee een geluid kan maken om aandacht te trekken van andere mensen.
       Als oudere kan je maatregelen treffen om financiële uitbuiting te voorkomen. Hoe kan je financieel veilig oud worden? Mensen denken daar niet over na. Bijvoorbeeld als je zelf niet meer kan pinnen. Hoe moet je dat oplossen. Geef nooit zomaar je pinpas af maar maak afspraken. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen.
       Geef nooit uw eigen pinpas en pincode aan iemand mee, als u zelf niet meer in staat bent om te pinnen of geld te halen. Ook niet aan familie! Misbruik begint vaak met kleine bedragen die extra gepind worden of geld dat uit uw portemonnee wordt gestolen.
       Zorg dat er niet teveel geld op uw betaalrekening staat. Boek het extra geld over naar uw spaarrekening.
       Vertrouw niet iedereen. Wees alert op mensen die ‘ineens bevriend‘ met u willen worden, uw vertrouwen winnen en vervolgens uw financiën gaan doen/misbruik maken van uw geld.
       Bewaar geen grote geldbedragen in huis en berg portemonnee en pinpas goed op, bij voorkeur niet bij elkaar.
       Pak nooit geld uit de kast of waar dan ook waar anderen bijstaan. Men ziet dan waar uw geld opbergt.
       Geef eventueel geld of waardevolle spullen al weg bij leven aan familie en/of goede doelen. Laat u hierover goed informeren door bijvoorbeeld een financieel adviseur.
       Open een aparte rekening waar bijvoorbeeld € 50,- per week automatisch op gestort wordt en blokkeer wel de mogelijkheid om rood te staan. De pinpas en de pincode van deze rekening kunnen dan gebruikt worden door familie, vrienden of kennissen voor het doen van uw boodschappen.
       Laat iemand van zijn eigen rekening geld voor u pinnen (maar geen grote bedragen). U maakt vervolgens het bedrag over op zijn / haar rekening.
       Leg vast (in bijvoorbeeld een ‘Levenstestament’) wie uw financiën mag beheren als u het zelf niet meer (goed) kunt (door ziekenhuisopname/ ziekte/ouderdom). U kunt dit via de notaris regelen.
       Benoem ook iemand die de controle doet als iemand anders uw financiën beheert.
       Heeft u geen familie/vriend die uw financiën kan regelen? Dan kunt u ook een professioneel bewindvoerder/mentor inhuren. Deze persoon regelt uw geldzaken en moet daar verantwoording over afleggen.

      meer dan een maand geleden
    • avankempen
      meer dan een maand geleden

      Veel reacties waaraan ik merk dat men zonder enige kennis van zaken reageert en beschuldigende vingers ongegrond bij mensen weglegt. Als gepensioneerd recherchemedewerker bij de politie deed ik vaak onderzoeken naar dit soort gebeurtenissen. Het is zeker niet altijd het personeel want die weten dat de werksfeer totaal verziekt wordt als men steelt van bewoners. Iedereen gaat iedereen aan lopen kijken met de vraag:”Was jij het of jij het”. Neem niet weg dat het wel voor kan komen. Het komt overal in de verzorging voor ook in ziekenhuizen maar het zijn lang niet altijd de medewerkers die als dader aangewezen kunnen worden. En men weet ook dan men zijn baan riskeert als men dat doet en nooit meer ergens aan een baan in die sector kan komen. Referenties zijn snel opgevraagd bij een sollicitatie. Het kan inderdaad ook de familie zijn die dit doet, andere bezoekers in welke vorm dan ook. Kortom het is een scala aan mogelijkheden die zich hieraan schuldig maken dus ben niet te snel met uw oordeel. Zaak is wel, hoe voorkom je dit fenomeen. Ik gaf vele preventie voorlichting bijeenkomsten voor het management van de organisaties, personeel, de bewoners zelf en ook aan familieleden. Alle partijen gaf ik tips hoe zij vanuit hun rol deze ellende kunnen voorkomen. Soms waren mijn diefstalonderzoeken naar deze gebeurtenissen een complexe situatie en daarom verdient dit fenomeen ook een integrale aanpak, samen met de partijen die ik noemde. Door dit te doen wisten alle partijen van management, personeel, familie en bewoners zelf dat er volop aandacht aan het feit werd geschonken maar een onderzoek begint wel bij een aangifte bij de politie wat ook weer bepaalde partijen liever niet doen. Het slachtoffer doet vaak geen aangifte uit schaamte dat juist hen dit is overkomen maar ook organisaties zelf (managers) zijn er niet altijd happig op om aangifte voor de bewoners te doen. Men is bang voor imagoschade voor de organisatie wat volkomen onterecht is. Juist door het doen van aangifte laten leidinggevenden aan bewoners, personeel en bezoekers zien dat men dit soort zaken serieus neemt en dat men echt staat voor de veiligheid van personeel, familie, bewoners en bezoekers. Dus ben terughoudend met negatieve reacties weg te leggen in de richting van bepaalde doelgroepen. Dit fenomeen is echt te voorkomen door een hele reeks van tips afgestemd op elke doel groep in dit soort zaken. Ik heb er al veel artikelen over geschreven op mijn website https://criminaliteitspreventie.jouwweb.nl
      Kijk daar eens op en zie hoe ik de mensen (met name de ouderen) in bescherming neem door ze tips te geven hoe we dit soort diefstallen of oplichting kunnen voorkomen. Ik heb teveel tips voor leidinggevenden, personeel, familie en bezoekers om hier te vermelden maar u vindt ze in de artikelen op de website. Wat ik aan tips geef is gratis dus dat u niet denkt “Daar verdient die man geld aan”. Het enige wat ik wil bereiken is dat we samen kwetsbare en ouderen in onze samenleving in bescherming nemen. Hebt u een vraag aan mij, mijn mailadres is aloysvankempen2@gmail.com
      Met vriendelijke groet
      A.v.Kempen

      meer dan een maand geleden
    • avankempen
      meer dan een maand geleden

      In een woord schandalig dat winkels mensen met hoge nood weigeren gebruik te laten maken van hun toilet. Onmenselijk, maar wel begrijpelijk om meerdere redenen. Mensen kunnen besmettelijke ziekten hebben, laten het toilet smerig achter, (sommige Nederlanders doen hun naam dat ze Nederlander zijn eer aan) maken er gebruik van maar zijn te beroerd om er wat voor te betalen en lopen zonder 50 Eurocent op het bordje van de toiletjuffrouw te leggen het toilet uit en zo kan ik nog even doorgaan. Het zou inderdaad klantvriendelijker zijn iemand uit de nood te helpen maar nog beter voor bezoekers een toilet te hebben. Een openbaar toilet van de gemeente is maar een betrekkelijk alternatief want je zult altijd zien dat als iemand erg moet dat dit openbare toilet net even wat te ver weg is om er nog lopend te kunnen komen. Maar let wel, ook hier gelden bovenstaande argumenten om dit niet te doen. Wij Nederlanders zijn in staat om een winkel binnen te lopen, het toilet te gebruiken en smerig achter te laten en zonder te betalen weg te gaan en zelfs niets in een winkel te kopen. Dus alleen maar kosten voor de winkelier. Kijk maar eens hoeveel mensen ook stiekem bij de horeca binnenlopen, het toilet gebruiken en weer naar buiten sluipen. Zou het geen drankje of kopje koffie waard zijn dat je bij die horeca man zijn toilet kunt gebruiken? Laat ons dus ook eens goed bij onze eigen houding stilstaan voordat we ongenuanceerd kritiek leveren op de middenstand. Men hoeft er geen winst op te maken maar het lijkt me niet meer dan normaal dat de zaak er geld geen bij hoeft leggen. Ik denk dat winkeliers en horecamensen best wel meer aan dit probleem voor mensen zouden kunnen en misschien wel willen doen want het levert wel klanten op in hun bedrijf, mits we ons netjes gedragen en niet te beroerd zijn daar ook wat tegenover te stellen. Het ene plezier is het andere waard moet je maar denken. Maar ja onze eigenschap als zuinige Piet kennende zal reden zijn voor de zakenman om het probleem voor de mens in hoge nood niet op te lossen en een extra toilet uitbreiding, schoonhouden, toiletpapier etc zitten nu eenmaal kosten verbonden en zullen wij bereidt moeten zijn gewoon te betalen voor de door de zakenlui aan ons aangeboden service. Het zal ergens van betaald moeten worden maar als we na gebruik van een toilet snel de winkel uitlopen of een horecazaak verlaten zonder te investeren dan zullen we onze plas nog even op moeten houden.

      meer dan een maand geleden
    • avankempen
      meer dan een maand geleden

      Ik zal kort zijn. Wat vinden de mensen het belangrijkste?
      Kiezen voor keiharde maatregelen (ondanks gevolgen voor de economie) of slap optreden vanuit de politiek in den Haag (met nog meer zieken en nog meer doden). Kies maar!!!!!
      Dan Frankrijk. Sloten gisteren per direct alle horeca (ook restaurants) en legde supermarkten een verbod op om alcohol te verkopen. Erg hé even geen alcohol gebruiken of uit gaan dineren. Er zijn landen waar mensen het moeten doen met een handje vol met rijst voor de hele dag. Wat zijn we toch een verwend volkje geworden. Even wat van onze luxe inleveren en we zijn gelijk van slag. Triest in en in TRIEST!!!!!!
      Ook zo iets. Iedereen weet (de regering roept niet anders) dat je beter niet naar het buitenland kunt gaan (anders dan voor je werk) zolang er zieken en doden te betreuren zijn door dit virus. En dan zijn er nog veel mensen die dat door hun reisdrang ondergeschikt maken. Het is ook gebleken dat vakantiereizigers de afgelopen maanden alleen maar voor meer uitbreiding van deze ziekte hebben gezorgd. Dat dingen fout lopen voor reizigers is niet leuk maar als je je aan de adviezen houdt overkomen deze dingen je niet. Erg hé even niet naar het buitenland (VOOR JE LOL) op vakantie gaan terwijl er hier mensen zwaar ziek zijn geworden en aan de beademing liggen. Waar is onze solidariteit voor elkaar gebleven?
      Ook dit in en in TRIEST!!!!!!!
      Een advies aan den Haag: Laat al deze mensen die niet zonder luxe kunnen een verplichte rondleiding krijgen op een IC afdeling in het ziekenhuis zodat men tot het besef kan komen waar men mee bezig is.

      meer dan een maand geleden
    • avankempen
      meer dan een maand geleden

      Ik zal kort zijn. Wat vinden de mensen het belangrijkste?
      Kiezen voor keiharde maatregelen (ondanks gevolgen voor de economie) of slap optreden vanuit de politiek in den Haag (met nog meer zieken en nog meer doden). Kies maar!!!!!
      Dan Frankrijk. Sloten gisteren per direct alle horeca (ook restaurants) en legde supermarkten een verbod op om alcohol te verkopen. Erg hé even geen alcohol gebruiken of uit gaan dineren. Wat zijn we toch een verwend volkje geworden. Triest in en in TRIEST!!!!!!

      meer dan een maand geleden
    • avankempen
      meer dan een maand geleden

      Van mij mag die 100 km blijven.
      1)Ik zit veel meer ontspannen achter het stuur en zie ook nog wat van de omegving waar ik rijd.
      2)Ik krijg ook dat jachtige gevoel niet meer met al die snelheidsduivels om me heen.
      3)Ik ervaar het als een stuk veiliger op de weg.
      4)Ik heb nauwelijks tijdverlies als je daar al over zou kunnen spreken in dit kikkerlandje.
      5)Mijn brandstofverbruik is een heel stuk minder.
      6)Ik hoef mijn gaspedaal, koppeling en rempedaal veel minder te gebruiken bij ingrepen.
      7)Ik geniet meer van het autorijden op zich.
      8)Er is nu ook minder filevorming (ook wel prettig).
      9)Het milieu hoe weinig ook wordt er in elk geval niet slechter van.
      10)Het is een stuk veiliger op de weg geworden.
      Kortom, alleen maar voordelen, genieten van autorijden en mensen laten we eerlijk zijn. Wie maken deze jachtige stress maatschappij? De mensen zelf toch. Alles moet tegenwoordig snel snel snel. Laat je toch niet zo opjagen. Ik denk dat we er in ons welzijn allemaal veel beter van worden als we IN ALLES eens wat rustiger aan zouden doen want wat is de meerwaarde van al dat gejakker? Ook niet bellen, je scheren, stukken lezen in de auto en ja, zelfs niet typen op je laptop. Dat kan echt allemaal wachten tot je thuis bent, op je werk bent of bij je klant. Hou rekening met je rijdtijd als je ergens naar toe moet. Het is geen kwestie van hardrijden maar op tijd vertrekken. We maken ons in deze maatschappij alleen maar gek en als we dat zelf niet doen dan doet een ander dat wel voor ons. Althans dat probeert men. Volg mijn raad op en je zult zien dat je je veel beter gaat voelen.

      meer dan een maand geleden
    • avankempen
      meer dan een maand geleden

      Beste Dagmar 27, dit geldt natuurlijk voor iedereen maar voor hen die al niet teveel hebben zal de klap extra hard aankomen als deze crisis voorbij is. Er liepen voor de crisis al veel mensen op hun tandvlees terwijl de kloof tussen arm en rijk de afgelopen jaren alleen maar groter is geworden. Niet iedereen heeft een rijk verleden achter de rug en dat is waar ik graag voor op wil komen. Voor iedereen afwachten dus.

      meer dan een maand geleden
    • avankempen
      meer dan een maand geleden

      Ik las bij Gerard67 dat regeren vooruitzien is en daar ben ik het helemaal mee eens maar dit kabinet en die welke er aan vooraf gingen hebben nog nooit vooruit gekeken. Dat is in ons politieke systeem ook haast onmogelijk om een lange termijn visie te hebben want kabinetten zitten maar voor 4 jaar en als men over een langere termijn dan 4 jaar besluiten neemt dan zetten ze een volgend kabinet alleen maar klem in hun handelen. Bovendien is men ook bang dat dit dan stemmen gaat kosten en ze willen allemaal op fluweel blijven zitten. Ons politieke systeem laat dus lange termijn visie niet toe tenzij je altijd dezelfde partijen in de regering blijft houden ook na deze 4 jaar. Maar men moet een lange termijn visie ook willen hebben en dat zit er dus niet in. Burgemeester Remkes van den Haag heeft lange tijd geleden een onderzoek ingesteld naar ons politieke systeem en kwam met de aanbeveling dat het hele systeem op de schop moet en niet meer van deze tijd is. Zijn rapport werd door Rutte en zijn kabinet enthasiast ontvangen en in de onderste bureaulade gestopt. Nooit meer wat over gehoord. Er spelen in de politiek zoveel dubele agendas dat veranderingen in het politieke systeem niet te verwachten valt. Wat ik ook niet verwacht is dat de doorsnee burger ergens mee geholpen zal worden na de crisis omdat Minister Hoekstra nu al loopt te koeren dat hij na de crisis fors gaat bezuinigen (want onze belastingcenten zijn in de crisis allang verdeeld onder mensen die al een gevulde portemonne hadden. Het geld is op en de schatkist zal door ons opnieuwe gevuld moeten worden). Ik denk dat vooral veel ouderen met een AOW en of klein pensioentje goed in de problemen gaan komen. Het levensonderhoud en de vaste lasten worden voor veel mensen onbetaalbaar en niemand in den Haag heeft daar oog voor. Ook de 2e kamer hoor ik daar niet over, zij waaraan wij onze stem hebben toevertrouwd. Als ze dit straks zelf ontdekken in de 2e kamer krijgen we weer de veel voorkomende uitdrukkingen als: “We zijn geschokt over wat we nu horen”. Ook de 2e kamer staat niet in zijn geheel achter ons burgers die alleen maar als een citroen uitgeperst zullen worden. Ik hoor iedereen respect uitspreken voor “onze helden” maar ik heb nog niet 1 ondernemer gezien (die allemaal boven op de schatkist sprongen toen Minister Koolmees met geld begon te strooien zonder voorwaarden te stellen) die zijn personeel met een extra bonus beloonde voor het vele werk dat ze hebben verzet (terwijl de supermarkten enorme omzetten hebben gemaakt) en dat geldt voor mij van de vakkenvuller in de supermarkt tot en met de artsen en verpleegkundigen in de ziekenhuizen. Dit kabinet heeft van de maatschappij een echte IK maatschappij gecreerd door alles te privatiseren en vooral te roepen dat mensen meer voor zichzelf moeten gaan zorgen en minder beroep op de overheid moeten doen. Nou dat hebben velen goed begrepen. Ik zeg niet voor niets dat ik al jaren 3,5 Euro heb betaald voor een simpel kopje koffie in de horeca. Ik heb niet alleen te doen met de ouderen want ook de jongeren gaan problemen krijgen als zie nu al niet hebben. Probeer maar eens als afgestudeerde laag of hoog opgeleid aan een baan te komen in de ze tijd maar ook na de crisis. Maar ja, Minsiter Koolmees heeft eerst fors het bedrijfsleven gesteund met de bedoeling banen en bedrijven te redden en vindt het nu ook best als mensen hun ontslag krijgen. Dus de bedrijven hebben geld gekregen om werknemers binnen te houden en joppen nu hun personeel zonder boetes te krijgen buiten. Jongere flexwerkers die zonder baan zijn gekomen krijgen nu 600 Euro via het UVW maar er wordt gelijk bij aangekondigd als het UVW de werkdruk niet aan kan dat de regeling voor jongeren niet doorgaat. Wat voor een toekomst gaan deze jongeren krijgen als er die nog wel voor hen is. Of wordtdit door het kabinetsbeleid weer een verloren generatie? Ook daar hou ik mijn hart voor vast en heb erg met ze te doen.
      Ik ben een optimist van aard en hoor me nu zelf droeftoeteren maar helaas je moet wel een pessimist worden als je ziet wat er om je heen gaande is.

      meer dan een maand geleden
    • avankempen
      meer dan een maand geleden

      De echte problemen voor de gemiddelde burger moeten nog komen na deze crisis. Voor ons als gepensioneerden moeten we er vanuit gaan dat de pensioenen verlaagd zullen worden. Daarnaast gaan de prijzen voor levensonderhoud fors stijgen (doen ze nu al). Alle vaste lasten zullen stijgen en we hebben met ons belastinggeld al een forse bijdrage geleverd aan het door Minister Hoekstra gretig uitgedeelde geld aan het bedrijfsleven( zonder er voorwaarden aan te stellen). Daarnaast begint de Rabobank (een staatsbank) nu ook al te piepen dat ze verlies lijden dus daar zal “Onze Hoekstra” ook wel weer bijspringen (net als bij KLM) van ons belastinggeld terwijl wij die bank ook al eerder hebben moeten steunen om overeind te blijven. Zoals den Haag en het bedrijfsleven dat doen zou ik mijn huishoudboekje ook wel op orde kunnen houden. Prive geen buffer opbouwen (er alles doordraaien) en als mijn wasmachine stuk gaat beginnen te piepen en bij een ander aankloppen om geld. Maak je borst maar nat want na de crisis is de bevolking weer aan de beurt om voor de zoveelste keer in te leveren en betalen we bij de horeca weer 3,5 Euro voor een doodgewoon kopje koffie. De kloof tussen arm en rijk wordt alleen maar duidelijker. Bovendien zie je uit diverse hoeken steeds meer kritiek komen over de aanpak van de crisis door dit kabinet. Helaas staan we geloof ik gelezen te hebben in de top 3 van de landen met de meest overleden medemensen. Erg genoeg voor de nabestaanden en eigenlijk moeten we ( ik ook) ons schamen dat wij het over mogelijk al bestaande of nog komende geldproblemen hebben. Ik vind deze vraag van Max meldpunt ook op een zeer ongelukkig tijdstip gesteld terwijl er al zoveel mensen met ergere nasleep en zorgen achter bijven. Niet erg tactvol!!!!

      meer dan een maand geleden
    • avankempen
      meer dan een maand geleden

      Ik heb geen woorden voor dit gevoerde beleid. Waar is de menselijke maat van dit kabinet nog te zien?
      Wat gaat de nasleep voor ons allen nog zijn na deze crisis want we zijn er nog lang niet?

      meer dan een maand geleden
    • avankempen
      meer dan een maand geleden

      Ik begrijp dat alle maatregelen nu noodzakelijk zijn maar het begint me te storen dat je geen tv programma aan kun zetten van smorgens vroeg tot savonds laat gaat er elk tv programma over. Iedereen denkt er wel iets over te moeten zeggen, met of zonder kennis van zaken. Het ware beter om het belang van de gevaren van Corona te onderstrepen op een vast tijdstip (bijvoorbeeld 1uur per dag in begrijpelijke taal) op tv te behandelen met de laatste ontwikkelingen en maar op 1 zender. Een soort Corona uurtje. Nu krijgen mensen de hele dag het gevoel doorlopend met de dood bedreigd te worden. Zendt verder op tv wat programma’s uit die de mensen wat vermaken wat zeker voor de ouderen onder ons en gezinnen met kinderen van groot belang is. Er is meer te doen op de wereld dan Corona. De hele dag Corona op tv gaat op den duur een down gevoel geven en dat is wat we net niet willen krijgen. Zeker voor ouderen benadrukt dit hoe eenzaam men kan zijn en hun gedachten worden door de hele dag over Corona te horen niet afgeleid van deze grote problemen die er zijn. Je kunt geen tv programma aanzetten of het gaat er over terwijl we al zo gevangen zitten. De gemoedstoestand wordt daar erg negatief door beïnvloed. Mensen willen er met dit mooie weer al op uit wat niet kan dus men zou moeten proberen door daarnaast ook eens wat positiefs te laten zien op tv een en ander kunnen compenseren. Maak het thuis gezellig nu we binnen moeten blijven en daar kan de tv een grote rol bij spelen. Al die narige programma’s hebben daar geen toegevoegde waarde op. Vreemd dat je in die tv programma’s ook alleen maar hoort hoeveel mensen er aan overlijden en maar zelden hoort hoeveel mensen er goed uit zijn gekomen. In veel praatprogramma’s hoor je dan ook nog eens mensen die zonder gehinderd te worden met enige kennis van zaken hun mening uiten. Ik zou zeggen als je in een uurtje Corona per dag op tv uitzendt laat dan de deskundigen en specialisten aan het woord en geen Jort Kelder op tv die zoals iedereen heeft kunnen horen niet al te slimme dingen zegt en de angsten bij veel ouderen alleen maar aanwakkeren door zich af te vragen of je ouderen nog wel helpen moet als ze ziek worden van Corona. Specialisten blijven bij de feiten en een leek niet, die praten allemaal vanuit hun eigen onderbuikgevoelens en dat maakt mensen ongerust.
      Dus positief blijven met ons allen en doen wat de deskundigen zeggen en geen blabla op tv en ook eens wat vrolijks uitzenden om ons op de been te houden.

      meer dan een maand geleden
    • avankempen
      meer dan een maand geleden

      Ik zoek naar het midden zodat de mens in de maatschappij ook wordt gezien en ben het met je eens dat er echt een nieuw kabinet moet komen dat minder aan afbraak doet en op tijd met een lange termijn visie zijn zaakjes op orde heeft als er weer een crisis komt op welk vlak dan ook. Nogmaals een land besturen is geen land managen alsof het een bedrijf is. En mensen met kapitaal denken nu eenmaal anders dan de minder bedeelden onder ons.

      meer dan een maand geleden
Weergave van 14 reactie threads