Elles de Bruin: ‘Hoge parkeerkosten bij ziekenhuizen’
Elles de Bruin schrijft regelmatig een column over iets dat haar opvalt, dwarszit of wat ze simpelweg heeft meegemaakt. Deze week schrijft ze over de hoge parkeerkosten die mensen voor hun kiezen krijgen bij ziekenhuizen.
Parkeren bij ziekenhuizen is duur
Wij krijgen veel klachten binnen over de hoge kosten van parkeren bij ziekenhuizen. Het is een ergernis die vaak terugkomt. Toevallig was ik de afgelopen weken ook een paar keer in een ziekenhuis en het viel me ook op hoe hoog de rekening was om mijn auto weg te zetten. En ik dacht gelijk: alsof je voor je lol in een ziekenhuis komt.
Gratis parkeren is verleden tijd
BNR Nieuwsradio meldde onlangs dat gratis parkeren bij ziekenhuizen zo goed als verdwenen is. Bij de 10 grootste ziekenhuizen in Nederland, betaalt u een gemiddeld uurtarief van € 2,73. Het gemiddelde dagtarief bij deze 10 ziekenhuizen bedraagt € 14. Ziekenhuizen zeggen dat ze mensen willen stimuleren op de fiets te komen. Dat begrijp ik, maar volgens mij komen veel patiënten in het ziekenhuis, omdat ze misschien wel niet meer kunnen fietsen. Bovendien, zeggen de ziekenhuizen, willen ze voorkomen dat dagjesmensen de parkeerplaatsen gebruiken. Dat begrijp ik dan weer wel.
Parkeerkosten worden niet vergoed
De zorgverzekering vergoedt de reiskosten als je naar het ziekenhuis gaat voor een consult, een onderzoek, een behandeling of bijvoorbeeld een controle voor kanker. Maar de parkeerkosten worden dus niet vergoed. En ja, die kosten kunnen aardig oplopen. Niet alleen voor de patiënt zelf, maar dus ook voor familie of vrienden die op bezoek komen. Wat vindt u?
(Bron: MAX Magazine. Foto: Shutterstock)
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Laat de ziekenhuizen zelf de parkeerkosten regelen (=betalen) voor patiënten. Als een patiënt naar het ziekenhuis moet voor controle, of een behandeling kan hij bijvoorbeeld bij bevestiging/het maken van de afspraak een code krijgen om op de parkeerplaats van het ziekenhuis te komen. Er worden geen parkeerkosten in rekening gebracht. Een naaste van een patiënt die is opgenomen, krijgt ook zo’n code voor de duur dat de patiënt is opgenomen. Dagjesmensen worden hiermee geweerd.