Consumentenbond: “Politiek, dwing gratis geld opnemen af”
Het is niet in het belang van consumenten dat steeds meer banken geld vragen voor de opname van contant geld. Volgens de Consumentenbond is cashgeld een wettig betaalmiddel en zou het gebruik ervan door banken volledig gefaciliteerd moeten worden. De consumentenorganisatie wil dat de politiek ingrijpt.
Pinnen kost geld
Rabobank maakte onlangs bekend dat pinnen bij automaten die niet van de bank of Geldmaat zijn, geld gaat kosten. Geldopnames in het buitenland kosten daarmee 0,75 euro per transactie. Eerder zette ABN AMRO al een maximum op het aantal gratis pintransacties. Als klanten binnen een jaar de grens van 12.000 euro passeren moeten ze 5 euro per opname betalen plus 0,5 procent van het totaalbedrag.
Ook ING heeft goedkope betaalrekeningen waarbij per opname van contant geld 0,80 euro per transactie moet worden betaald. Houders van studentenrekeningen krijgen 12 gratis opnames per jaar en betalen daarna hetzelfde.
Bank mag dit niet bepalen
De Consumentenbond vindt niet dat het aan banken is om het tempo te bepalen waarop het gebruik van cashgeld wordt afgebouwd. Naast het gegeven dat contant geld een wettig betaalmiddel is, helpt het pinnen van geld ook huishoudens om hun uitgaven beter te beheren, bijvoorbeeld door maandelijks boodschappengeld te pinnen. Verder zijn sommige consumenten gesteld op hun privacy die bij betalingen met cash beter is gewaarborgd.
Bron: ANP
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Helemaal mee eens! Zonder consument geen bank..! Zij bepalen hoe wij met ons geld om moeten gaan. Het kost al geld om een pinpas te hebben en nu moeten wij ook betalen om ons EIGEN geld op te MOGEN nemen. Ook voor de ouderen die weinig verstand hebben van internetbankieren worden zo veplicht om te betalen om geld te pinnen…
Laten ze de grote bedrijven maar es betalen voor alles..die verdienen genoeg…!
Vind je het gek dat er zoveel mensen opstandig worden? De consument wordt om het maar even plat weg te zeggen overal genaaid, door onze regering door de banken, dat zijn de grootste witte boorden criminelen. Maar ja, dat mag je natuurlijk niet hardop zeggen.
Vandaag doe ik dat wel.
Ik ben het wel eens met Coboo dat Wij als consumente door de banken en de regering genaaid worden.
De banken zijn zo arrogante en lijken zoveel macht te hebben dat ze op de plaats van de regering gaan zitten.
Deze rechtse bende onder leiding van Rutte zal hier wel weinig tegen doen.
Regeringen zijn er al lang niet meer voor hun burgers maar voor de psychoten en hun kapitaal. Ze hebben totaal schijt aan de gweone man.
Dat hebben we de afgelopen decennia wel gezien.
Het is vervelend te moeten zeggen dat een P.v.d.A. hier in het recente verleden van harte aan heeft meegedaan.
En van Europa hebben we óók niets te verwachten.
Die zijn er óók alleen voor het grote geld de graaiers en de boeren.
Eigenlijk is het gewoon een a-sociale bende geworden.
Geld op een bankrekening is EIGENDOM van de consument en niet van de bank. Wanneer je dus niet vrijelijk over je eigendom kunt beschikken, is de bank een dief.
Leven ZONDER bankrekening is moeilijker maar wel mogelijk. Je bent helemaal niet verplicht een rekening te hebben! Instanties komen je AOW, salaris, pensioen dan maar cash brengen. Rekeningen betalen (energie, zorg, hypotheek, huur)? Kom het maar afhalen!
Overigens, ik stel ook voor om de kosten van smartphones inclusief abonnement te declareren bij instanties als banken. Zij maken voor hun gemak en hun besparing (op fysieke kantoren bijvoorbeeld) gebruik van onze telefoons. En die besparing stoppen zij in eigen zak!
En niet, met name ouderen, bestempelen als digibeet. Ik beschouw dat als puur wegzetten van mensen!
Ik wens u allen sterkte.