Besparen op cadeaus voor Sinterklaas? 7 tips
Het sinterklaasfeest staat weer bijna voor de deur. Wellicht viert u het met de (klein)kinderen, of speelt u een dobbelspel met vrienden of familie. Mocht u nog cadeaus nodig hebben, dan kan het geen kwaad om wat geld te besparen. Om u op weg te helpen, geven wij een aantal tips.
Vast budget voor cadeaus
Voor de hand liggend, maar door vooraf af te spreken wat iedereen maximaal mag besteden, kunnen de kosten ook beperkt worden. Daarbij voorkomt u op deze manier dat iemand een veel duurder cadeau, of veel meer geschenken, krijgt dan de rest.
Zelf cadeaus zoeken
Gebruikt u een website of platform die het trekken van lootjes en het maken van verlanglijstjes voor u regelt? Koop de cadeaus dan niet via dezelfde website. Vaak komt namelijk niet de goedkoopste aanbieder naar voren tijdens het maken van de verlanglijstjes. Ga daarom zelf op internet op zoek naar waar het gewenste item het goedkoopst is.
Tweedehands
Niet alle cadeaus hoeven splinternieuw gekocht te worden in de winkel. U kunt ook speuren op tweedehandsplatformen of in de kringloop naar mooie cadeaus of gewenste items. Dit is beter voor het milieu en uw portemonnee.
Aanbiedingen
Een logische, maar handige tip: let op acties en aanbiedingen. Zo is er aan het eind van november het Black Friday weekend en Cyber Monday. Tijdens deze dagen geven winkels enorm veel korting. Door uw cadeaus op die momenten in te slaan, kunt u een hoop geld besparen. Let bij de aanbiedingen overigens wel op of de ‘oude prijs’ daadwerkelijk de oude prijs is. Regelmatig wordt deze vlak voor de korting omhoog gegooid waardoor u helemaal niet zoveel korting krijgt als er staat.
Paar dagen later vieren
Door het feest een paar dagen later te vieren dan op 5 december, kunt u veel geld besparen op de lekkernijen. Deze worden namelijk flink afgeprijsd na de verjaardag van de goedheiligman, waardoor u gemakkelijk een extra chocoladeletter kunt geven. Bovendien heeft u zo nog iets langer de tijd om het perfecte cadeau te vinden.
Verzamel cadeaus van tevoren
Voor volgend jaar alvast: begin een verzameling van cadeautjes. Ziet u iets leuks in de aanbieding, terwijl de feestdagen nog ver in de toekomst liggen? Koop het dan vast. Zo bespaart u geld en tijd in de drukste en duurste maand van het jaar. Het enige nadeel: u kunt misschien niet voldoen aan een ‘gevraagd’ cadeau. En ruilen kan vaak ook niet meer als u het ver van tevoren koopt.
Omruilen
Het is net even anders dan we gewend zijn, maar u kunt ook afspreken dat er helemaal geen cadeaus worden gekocht. U kunt namelijk ook ruilen. Mooie kleding of spullen die u zelf niet gebruikt of wilt, is voor een ander misschien een perfect cadeau.
(Bron: Porterenee, Milieu Centraal, Business Insider, MAX Vandaag. Foto: Shutterstock)
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Misschien ietwat buiten de lijntjes maar het is wel storend wanneer ik in de 4e alinea van de tekst moet lezen: ‘platformen’ terwijl het meervoud van ‘platform’ PLATFORMS (dus met een S op het eind) is. Het ontbreekt er nog aan dat er niet ‘platvormen’ stond, hoewel een V in plaats van een F bij het door u geschreven meervoud wel zo consequent zou zijn geweest.
Bedankt voor uw reactie. De webredactie van Meldpunt heeft hier de volgende taalregel toegepast:
“Platform is één van de Nederlandstalige woorden die twee meerhoudsvormen heeft. Zowel platforms als platformen zijn correcte meerhoudsvormen en mogen dus beide gebruikt worden. In het geval van platform is platformen de meest gebruikte meerhoudsvorm.” (Bron: webwoordenboek)
Wat mij ook opvalt, is het slordig gebruik van werkwoordsvormen in de laatste alinea.
Waarom wel correct u gebruikT (met een T op het eind) en niet wil (zonder een T op het eind) hoewel die er wel ook had moeten staan. Het zijn elementaire grammaticaregels die ieder kind in de basisschool behoort te leren.
Bedankt voor uw reactie. De webredactie van Meldpunt heeft hier de volgende taalregel toegepast:
“Zowel u wil, u zal en u kan als u wilt, u zult en u kunt zijn correct. U wil, u zal en u kan worden in Nederland als informeel beschouwd.” (Bron: Taaladviesnet)
[…] Bent u erg handig in bijvoorbeeld klussen of de boekhouding? Of kunt u heel goed koken? Dan kunt u ook een dienst cadeau doen. Het kost u veel minder geld tot niets, maar kan een ander enorm uit de brand helpen. In onderstaand artikel kunt u meer lezen over het besparen op cadeaus. […]