Registeren Inloggen

Opvallende meldingen: bellen met andermans nummer, legitimeren om prijs te winnen bij Postcodeloterij en doktersverklaring nodig voor geld terug bij verhindering door ziekte bij concert van André Rieu

Iedere week komen er diverse vragen en klachten binnen bij de redactie van Meldpunt. Deze week krijgen we onder andere een melding van Yvonne Krijbolder. Zij wordt vaak gebeld door personen die zeggen dat ze door haar gebeld zijn. Maar mevrouw kent deze mensen niet en weet nergens van. Ze vermoedt zelf dat haar nummer door criminelen wordt misbruikt. En wil hiervan af.

Postcodeloterij

We kregen ook een vraag binnen over de Postcodeloterij van Ank Engel. Zij won 2 chocoladerepen, maar moet om die te bemachtigen zich legitimeren. Ze vraagt zich af waarom. Want de loterij heeft al haar gegevens toch al…?

André Rieu

Anja van Druten zou afgelopen december naar André Rieu gaan, met een vriendin. Maar die vriendin werd ziek. Gelukkig hadden ze een annuleringsverzekering afgesloten. Maar… ze krijgen het geld niet terug. Waarom niet? Ze moest een doktersverklaring inleveren. De koper van het kaartje moet namelijk aantonen dat die echt ziek is. Maar de eigen huisarts mag dat niet meegeven volgens de regels van de KNMG, de beroepsorganisatie. Wel een onafhankelijk arts. Hoe loopt dit af?

Wilt u de hele uitzending terugkijken? Dat kan hier.

 

Geef een reactie