Registeren Inloggen

Opvallende meldingen; nepagenten die aanbellen, kou in een huurflat en een oproep over erfenissen

Iedere week komen er diverse vragen en klachten binnen bij de redactie van Meldpunt. Deze week krijgen we veel meldingen over nepagenten die aanbellen bij woonhuizen. Veel ouderen zijn slachtoffer. Nepagenten zijn criminelen die zich voordoen als agenten, compleet in uniform. Ze bellen u meestal eerst op en vertellen dat er in de buurt inbrekers actief zijn. Ze zeggen dat u contant geld of sieraden veilig op kan bergen bij de politie. Daarna komen ze langs om het op te halen. Soms al na 10 minuten. Dit jaar zijn er al 4.300 meldingen binnen bij de échte politie, 6 keer zoveel als vorig jaar.

Koud hè

En nu een melding van meneer Branger. Meneer woont in een huurflat en zit er niet zo warmpjes bij. In zijn appartement is het slechts 17 graden. Maar de verwarming gaat pas aan als het buiten onder de 15 graden is.

Erfenissen

Meldpunt wil graag een uitzending maken over erfenissen. Daar krijgen we namelijk regelmatig vragen over. Die gaan  vaak over het aanvaarden van erfenissen, want voor u het weet, heeft u de schulden van uw familielid geërfd. En wat een nieuwe ontwikkeling is, is dat er steeds meer erfenissen moeten worden verdeeld onder samengestelde gezinnen. Heeft u hier ervaring mee? Laat het ons weten en mail naar: meldpunt@omroepmax.nl

Erfenis aanvaarden of verwerpen? Deze 3 smaken zijn er, de keuze is aan u

 

Geef een reactie