Registeren Inloggen

Opvallende meldingen: dubbel verzekerd bij ANWB, waarom liggen er al zo vroeg pepernoten in de winkel? En papieren factuur kost geld

Iedere week komen er diverse vragen en klachten binnen bij de redactie van Meldpunt. Deze week krijgen we onder andere de melding van meneer Franken dat hij dubbel verzekerd blijkt bij de ANWB. Hij heeft namelijk de wegenwacht voor de fiets afgesloten voor pech in het buitenland, maar ook een fietsverzekering van ANWB. En daar zit ook een module pechhulp in. Kan dit uitgezet worden? En wat zegt ANWB?

Pepernoten te vroeg in de winkel

Ook krijgen we een vraag van meneer Lodder. Hij ergert zich eraan dat de pepernoten ieder jaar al zo vroeg in de winkel liggen. En het lijkt ieder jaar steeds eerder te zijn. Klopt dat? En waarom kunnen we de lekkernij al zo ver voor het Sinterklaasfeest kopen?

Handmatig overmaken kost geld

Tot slot beantwoordt Jantine de vraag van meneer Brand. Hij heeft abonnementen bij Ziggo en Budget Energie. Alleen staat er naast zijn vaste kosten ook iedere maand een extra bedrag bij beide facturen. Bij Ziggo 2,50 euro en 3,80 voor Budget Energie. Wat blijkt: meneer maakt iedere maand het geld handmatig over en dit zijn de kosten voor een papieren factuur en administratiekosten. Mag dit in rekening worden gebracht?

Wilt u de hele uitzending terugkijken? Dat kan hier. 

Geef een reactie