Registeren Inloggen

Elles de Bruin over opdringerige verkooptactieken

Elles de Bruin schrijft regelmatig een column over iets dat haar opvalt, dwarszit of wat ze simpelweg heeft meegemaakt. Deze week schrijft Elles over het kopen van een nieuwe bank en het moeten omgaan met opdringerige verkopers.

Kinderen uit huis, oude bank ook

Ik wil een nieuwe bank kopen. Kinderen uit huis; de oude doorgezakte bank kan ook het huis uit. En nu dus op zoek naar een nieuwe bank. Dan kom je in een voor mij compleet nieuwe wereld. Grote winkels met tientallen banken, in tientallen vormen en tientallen maten.

Gelijk een pitbullverkoper in onze nek

Ik liep samen met mijn man zo’n winkel in en we hadden gelijk een pitbullverkoper in onze nek. Bij elke bank waar we op zaten, kwam de verkoper aanlopen met de betreffende stofstalen. En met een verhaal dat als we de bank zouden kopen, we een vlekken-beschermingspakket konden kopen à 750 euro. Als er dan een vlek op de bank komt, arriveert er volgens de verkoper een vlekkenteam die de vlek eruit haalt, 5 jaar lang. Kost wat, maar dan heb je wel wat, zei onze bankenverkoper.

“U weet gewoon niet wat u wilt”

Na een klein uur in deze winkel, vonden we elke bank wel lekker zitten en zagen we door de bomen het bos niet meer. Toen we de winkel uitliepen, kwam één van de verkopers naar ons toe: “En welke bank is het geworden?” Toen we zeiden dat we het nog even niet wisten, riep de man: “U weet gewoon niet wat u wilt, u moet zo’n bezoek aan deze winkel gewoon beter voorbereiden! Proestend van de lach dropen we af. Heeft u ook dit soort ervaringen? Stuur ze naar meldpunt@omroepmax.nl. 

Elles de Bruin: Bouwen voor senioren

(Foto: Shutterstock)

Geef een reactie