- Dit onderwerp bevat 14 reacties, 10 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 2 jaren, 7 maanden geleden door .
Stelling: “De vragen die banken stellen om witwassers op te sporen gaan te ver”
Banken willen van klanten weten waar hun spaargeld vandaan komt en zelfs waar die het aan wil gaan besteden. Maar mogen zij die informatie zomaar opeisen? Onder de noemer aanpakken witwassen zijn banken verplicht allerlei info van hun klanten te vragen. Sommige rekeninghouders voelen zich hierdoor bij voorbaat verdacht en willen deze info niet delen. Want wat heeft een bank ermee te maken waar je je geld aan uitgeeft? Wat vindt u? Is het prima dat banken zo fraude proberen op te sporen of gaat dit te ver?
-
-
SuperBitch – scherp & hulpvaardig-meer dan een maand geleden
Er is door DNB en leidraad opgesteld.
https://www.dnb.nl/media/dzicty20/leidraad-wwft-en-sanctiewet.pdfEn die zal niet door iedere financiële instelling hetzelfde worden uitgevoerd danwel toegepast.
meer dan een maand geleden -
vd molenmeer dan een maand geleden
Het gaat veel te ver
meer dan een maand geleden -
henk van dijkmeer dan een maand geleden
daar heeft de bank helemaal niets mee te maken
meer dan een maand geleden -
Masademeer dan een maand geleden
Wij zijn via allerlei instellingen op weg naar een volledige door de staat gecontroleerde samenleving. BAH!
meer dan een maand geleden -
Coboomeer dan een maand geleden
Ja, we doen er zelf aan mee. Contant geld moet worden afgeschaft, omdat het zo genaamd veel handiger is om met de pas te betalen, ook veiliger als je de mensen van de bank moet geloven.
Hier gaat het gewoon over dat ze alles van je willen weten, ook hoeveel je uit geeft bij de buurtsuper.
Zo genaamd wit was praktijken tegen te gaan, nog even en je wordt als crimineel gezien als je contant betaald. Ik betaal zoveel mogelijk contant, haal een vast bedrag op bij de pinautomaat, daar moet ik het mee doen. Ja, als je ziet hoeveel euro’s je nog in de knip hebt dan doe je vanzelf wel wat voorzichtig om het uit te geven. Met de pin gaat het zo gemakkelijk.meer dan een maand geleden-
SuperBitch – scherp & hulpvaardig-meer dan een maand geleden
U doet het voor U heel erg goed: een vast bedrag pinnen bij de pinautomaat en dat is uw budget.
Ik doe het zelf ook en hou zelfs nog ouderwets een kasboekje bij.In mijn werk word ik heel veel geconfronteerd met mensen (alle leeftijden) die o.m. door grenzeloos pinnen het overzicht op hun centjes kwijt zijn en soms zelfs zwaar in de problemen zitten.
Ik zet samen met hen de uitgaven op papier; zo bereken ik hun weekbudget.
Om overzicht te krijgen raad ik deze mensen aan een weekbudget te pinnen en bij te houden waar zij het aan uitgeven.
Als ze tijdig komen kan de WSNP of bewindvoering wellicht vermeden worden.Dus u doet het gewoon goed: wees er trots op.
meer dan een maand geleden
-
-
Cornelie Meijmeer dan een maand geleden
Volgens ‘de regels’ moéten de banken dit vragen, maar ik vind dit moeilijk te accepteren. Ik heb de bank inmiddels uitgebreid geïnformeerd over hoe ik aan mijn spaargeld kom en wat ik er mee denk te gaan doen. Idioot, want eigenlijk weet ik dat zelf nog niet…
Er is totaal geen privacy meer, big brother is watching you!
Denk niet alleen aan de banken, maar ook aan de gemeente, de belasting, de gezondheidszorg, nutsbedrijven, etc. : men weet àlles van je. Heel onvrij.
En we laten het allemaal gebeuren!meer dan een maand geleden -
Max Paymeer dan een maand geleden
De richtlijn (BEDANKT SuperBitch voor de link) beschrijft vrij nauwkeurig waarom- en wanneer banken- en instellingen (wettelijk) verplicht zijn om een clientenonderzoek te doen (pagina 26). Dat we privacy te vuur- en te zwaard moeten verdedigen is duidelijk. We willen echter ook dat witteboordencriminelen aangepakt worden? (Ik zou dan wel zeggen “begin eens op de Zuidas”.) Privacy is kennelijk subjectief. Men zit op Facebook, Linkedin, Whatsapp, TikTok (enz.) en daar maakt blijkbaar niemand zich druk om dezelfde privacy? Dus ja, het is vervelend als een bank redenen ziet om u te vragen naar uw spaargeld. Ik zou zelf dan de reden willen weten van de bank? Zij zien kennelijk een “risico” of een “hoog risico”?
meer dan een maand geleden-
SuperBitch – scherp & hulpvaardig-meer dan een maand geleden
Ik weet nog goed dat ik een fiks aantal jaren geleden een nieuwe auto kocht.
Toen moest ik ook uitleggen waar ik dat van had gedaan, aan de Belastingdienst.I.i.g. zit ik niet op Facebook, Linkedin, Whatsapp, TikTok alhoewel ik mij afvraag of dit nu zoden aan de dijk zet v.w.b. mijn privacy.
meer dan een maand geleden
-
-
tinustussengasmeer dan een maand geleden
de overheid gaat steeds meer instellingen enz als politieagent cq verklikker gebruiken.
voor grote bedragen oke maar voor de kleine consument onzin.
het opsporen van witwassen enz hoort bij de fiod thuis.
zwartgeld is niet vies heb het graag scheelt belasting in een tijd waarin je toch al uitgeperst wordtmeer dan een maand geleden-
SuperBitch – scherp & hulpvaardig-meer dan een maand geleden
Kunt u mij eens aangeven wat u onder grote bedragen verstaat?
Als ik netjes spaar voor onderhoud of verbouw van mijn woning of voor een nieuwe auto staat er op een zeker moment, in mijn ogen tenminste, ook een flink bedrag op mijn rekening.
Zeker i.c.m. mijn pensioenspaarpot.meer dan een maand geleden
-
-
truus Wekkermeer dan een maand geleden
Veel te ver gaat dit!!!!
De banken denken alles te mogen en te kunnen. Straks hebben we niets meer te vertellen. Zoals ongevraagd je geld te categoriseren. Hoezo? ZIJ en de OVERHEID brengen steeds meer in kaart en straks bepalen zij en niet wij over onze eigen centen EN leven. Contant geld kan je ook steeds minder kwijt…………………. Geldmaten die steeds meer verdwijnen. Het gaat niet de goede kant op vind ik.meer dan een maand geleden -
E H Diendermeer dan een maand geleden
Eens
meer dan een maand geleden -
Max Paymeer dan een maand geleden
Leuke discussie al komen we meer- en meer in een privacy discussie wat op zich goed is. Als u de link van SuperBitch volgt en het document leest ziet u wanneer (en waarom) banken deze controle moeten doen. Het zijn overigens niet de banken die dit voorstaan (kost geld) maar de politiek die bepaalt dat banken dat moeten doen. Ook de politiek bepaalt welke databases aan elkaar gekoppeld mogen worden en hoe men die gegevens mag verwerken. Veel van deze wetgeving komt tot stand op verzoek van “onze “crimefighters (Opstelten / Teeven / Grapperhaus). Ik zal de laatste zijn om te zeggen dat het onder andere regeringen anders zou zijn maar… misschien moest iedereen toch maar eens wat meer gaan stemmen? Als iedereen die nu roept “dat heeft toch geen zin” wel gaat stemmen kan er misschien iets veranderen. Wellicht is er nog wat te redden?
meer dan een maand geleden
-