- Dit onderwerp bevat 3 reacties, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 2 jaren, 8 maanden geleden door .
Banken weren contant geld
Banken willen contant geld weren uit samenleving. Hierdoor komen buurthuizen in problemen bij bar inkomsten. Oa bij buurthuis De Vuister Koog aan de Zaan betaal je je drankje contant.
-
-
SuperBitch – scherp & hulpvaardig-meer dan een maand geleden
Rakelings Rose,
Niet alleen banken willen af van contant geld.
Winkels en zelfs goede doelen (tijdens o.m. de collectes) weren cash.
En de dames en heren in Den Haag zijn groot voorstander van het weren van cash.Het is voor veel burgers een probleem het weren van cash geld.
Zij hebben hun (niet altijd opgelegd) huishoudbudget en daar betalen ze alles in o.m. de winkel en op de markt van. Zo houden ze overzicht en is het principe “geld uitgeven moet pijn doen” van toepassing.Maar om terug te komen op uw buurthuis (maar ook sportkantine e.d.): zij kunnen nog steeds cash accepteren en storten bij de bank.
Helaas zal de bank wsch wel storingskosten in rekening brengen.Welkom in het Nederland van 2022 waar u dmv pinbetalingen volledig getraceerd kunt worden.
meer dan een maand geleden -
SuperBitch – scherp & hulpvaardig-meer dan een maand geleden
Sorry aanhef moet luiden: Rambling Rose.
Auto-correct is weer aan de gang geweest.meer dan een maand geleden -
Max Paymeer dan een maand geleden
In de huidige wereld is contant geld voor zowel de overheid als banken niet meer gewenst. Vandaar dat er allerlei alternatieven opduiken. Waarom is dat? Als geld in jouw beurs zit of in een oude sok dan is dat geld niet op de bank en kan de bank er dus geen leuke dingen mee doen. Aan het einde van de dag/week draaien banken een programma dat de verrekening onder de banken doet zodat er minimaal geld heen-en-weer geschoven hoeft te worden. Kosten minimaliseren dus. Dit levert enorm veel winst voor de banken op. Filialen, waar veel geldzaken met contant geld gingen, kunnen gesloten dus een enorme personeelskostenbesparing. Dan ga je nog flinke kosten berekenen voor “afstorten” van contant geld en de directiebonus is weer verdiend. Nu zijn die nieuwe betaalmethoden fraudegevoelig. Zo kon je pas op België (programma “Factcheckers”) zien hoe gemakkelijk ze met een contactloze betaalterminal (van 15 euro) geld te stelen van willekeurige voorbijgangers. Banken nemen deze fraude voor lief en compenseren vaak de schade. De baten wegen niet op tegen de kosten. Waarom wil de overheid van contant geld af? Het maken, onderhouden- en vervangen van geld kost geld. Daarnaast, als jij het geld in jouw beurs hebt of in de genoemde oude sok, dan heeft (bijvoorbeeld) de belastingdienst er geen zicht op. Hoe stimuleer je dat? Door het steeds moeilijker te maken contant geld uit te geven. Wat kunnen wij / burgers daar tegen doen?? NIETS! Voor banken/overheid zijn de voordelen te groot. En die zijn er niet (meer) voor ons. Maar dat is misschien wel een erg pessimistische kijk.
meer dan een maand geleden
-