Via videobellen in contact blijven met anderen? Zo werkt het
Als u niet bij elkaar op bezoek kunt, is videobellen een alternatief. Doordat u videobeelden ziet bij het gesprek lijkt het op een echte ontmoeting. In dit artikel bespreken we de verschillende manieren waarop u kunt videobellen, en leggen we uit hoe het werkt.
Internet is tegenwoordig goed genoeg
Wie herinnert zich niet de telefoontjes naar het buitenland vroeger? Tijdrovend en gebrekkig zijn herinneringen die bij ons opkomen. Dat is gelukkig allang niet meer zo. Contactinformatie is tegenwoordig opgeslagen in onze pc’s, tablets en smartphones. Dus we klikken of tikken gewoon op de naam van de persoon die we willen spreken. En omdat de internetsnelheid geen rol meer speelt, hoeven we ons niet meer te beperken tot alleen geluid. Want hoe leuk is het om de persoon waar u mee spreekt ook te zien? In Nederland of daarbuiten.
Internetbellen is gratis
Bellen met beeld kan via verschillende programma’s en apps. Ze werken allemaal via een internetverbinding. Buiten de kosten van die verbinding, betaalt u niets voor het gebruik van de apps. Dat maakt videobellen aantrekkelijk. We bespreken hieronder kort de mogelijkheden van de verschillende programma’s en apps waarmee u kunt videobellen.
Benodigdheden
Videobellen kan met de desktopcomputer, de laptop, smartphone en tablet. Maar wat heeft u verder nodig?
- Computer: een videobelprogramma, webcam, microfoon en luidsprekers.
- Laptop: een videobelprogramma, webcam/camera, microfoon en luidsprekers. In de meeste laptops is dit ingebouwd.
- Tablet: een videobelprogramma, camera, microfoon en luidsprekers. In elke tablet zijn deze laatste 3 dingen ingebouwd.
- Smartphone: een videobelprogramma, camera, microfoon en luidsprekers. In elke smartphones zijn deze laatste 3 dingen ingebouwd.
Een webcam is een kleine camera die op of bij de computer wordt bevestigd. Deze zorgt voor de beeldverbinding richting de persoon met wie u contact zoekt.
Overzicht videobelapps
In de tabel hieronder ziet u in 1 oogopslag de belangrijkste kenmerken van een aantal veelgebruikte apps/programma’s waarmee u kunt videobellen.
Skype
Skype is de nestor van het videobellen. Al een kleine 10 jaar kunnen mensen via het programma videogesprekken voeren. Skype werkt op alle apparaten en is zelfs standaard aanwezig op Windows 10. Wie Skype wil gebruiken, moet eenmalig een account aanmaken. Videobellen kan alleen met personen die ook een Skype-account hebben. Videobellen is niet beperkt tot 1 persoon: groepsgesprekken met maximaal 25 personen zijn mogelijk. Het maakt niet uit welk apparaat wordt gebruikt. Alle gesprekken tussen pc, tablet en smartphone onderling zijn mogelijk.
De populairste berichtenapp van dit moment behoeft geen verdere introductie. Maar WhatsApp kan meer dan tekstberichten versturen, ook videobellen is mogelijk. Dat kan echter alleen tussen smartphones. Er is weliswaar een pc-versie van WhatsApp, maar deze ondersteunt videobellen nog niet. Videobellen is mogelijk met andere WhatsApp-gebruikers die zijn opgenomen in de contactenlijst op uw smartphone.
Duo
Duo is een videobelapp van Google. Het verschil met andere apps en programma’s is dat Duo zich uitsluitend richt op videobellen. Dat maakt het gebruik heel eenvoudig. Personen uit de contactenlijst op uw smartphone die ook Duo hebben geïnstalleerd, zijn zichtbaar in de app. Tik op de persoon die u wilt spreken en u bent klaar. Duo heeft een bijzondere eigenschap: ‘Klop Klop’. Voordat degene met wie u belt opneemt, bent u al in beeld op diens telefoon. Dit is wel uit te zetten voor wie dat onprettig vindt.
Messenger
Messenger van Facebook is een app waarmee Facebookgebruikers contact kunnen opnemen met elkaar. Het is begonnen als berichtenapp en nu is videobellen ook mogelijk. Messenger werkt op alle apparaten. Voor tablets en smartphones is er een app, voor de pc een webversie. Messenger werkt alleen wanneer u een Facebookaccount hebt. En u kunt alleen contact leggen met bekenden die ook Facebook gebruiken en Facebookvriend zijn.
Google Hangouts
Google Hangouts lijkt in veel dingen op WhatsApp, met 1 belangrijk verschil: de populariteit. WhatsApp prijkt tegenwoordig op nagenoeg elke smartphone, maar Google Hangouts is de grote onbekende. Voor tablets en smartphones is er een app en voor de computer is er een webversie. Google Hangouts werkt met een Google-account. Groepsgesprekken tot maximaal 10 personen zijn mogelijk.
FaceTime
FaceTime is een videobelapp voor de iPhone, iPad en Mac. U kunt ermee bellen naar andere Apple-gebruikers. Groepsgesprekken zijn niet mogelijk.
SeniorWeb lanceert Thuis Online
Omdat heel Nederland momenteel vanwege de coronamaatregelen aan huis gekluisterd is, kan het handig zijn als u sommige praktische zaken zelf online kunt regelen. Dat kan best ingewikkeld zijn als u daar normaal geen ervaring mee heeft en SeniorWeb heeft daarom Thuis Online gelanceerd. Met onder andere uitleg over videobellen en online boodschappen doen. Met Thuis online geeft SeniorWeb ondersteuning en inspiratie voor iedereen die het nodig heeft. In deze onzekere tijden geeft de organisatie ouderen de mogelijkheid 3 maanden gratis kennis te maken met SeniorWeb. Het lidmaatschap stopt automatisch na die 3 maanden weer.
Bron: MAX Vandaag
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Je bent het misschien niet met me eens, maar de beste spellen zijn slots. Ik heb bijna elke variatie geprobeerd, behalve roulette. Honeycomb is het enige spel waarmee ik het meest kan winnen. Ik heb hier veel nieuwe spellen gevonden holland casino online Ik raad aan om dit zelf uit te proberen. Ik weet zeker dat je zelf niet zo’n succes verwacht.